Pohjatuulen Valtakunta Viileää puhuria pohjoiselta taivaalta

Supo ja Väinämöinen - Kun isoisä Breivikin keksi

  • ..unbelievable
    ..unbelievable

Mitä hittoa tämä on olevinaan?

"Suojelupoliisi havahtui Suomen äärioikeistosta: ”Väinämöinen”

Paaso huomauttaa, ettei Breivik suinkaan ole yksin ajatustensa kanssa, vaan vastaavaa ideologiaa levitetään erityisesti internetissä eri asteisina versioina. Suomesta ääriesimerkki on nimimerkki Väinämöinen. [...]

Paaso puolestaan listaa vastajihad-ideologiaa tukevia suomalaisia toimijoita tutkimuksessaan. Listalle pääsevät kaksi nimeltä mainittua henkilöä: kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) ja Olavi Mäenpää.

Muut listan vastajihadin edustajat ovat järjestöjä tai ryhmittymiä kuten Suomen Sisu – joka on Paason mukaan painattanut Väinämöistä tukevia tarroja – Suomalaisuuden liitto ja Mäenpään Suomen kansan sinivalkoiset. Lisäksi viitataan nimeltä mainitsematta Hommaforumin keskustelijoihin ja ”osaan perussuomalaisten aktiiveista”."

*Facepalm*

Ensinnäkin: Kuka tai mikä on "Väinämöinen". Olen roikkunut tuolla "skenellä" netissä seitsemän vuotta, enkä ole kuullutkaan koko nimimerkistä tai noista "manifesteista" ennen tätä raporttia. Myöskään Google ei tunne -ainakaan vielä - Väinämöistä tai hänen manifestiaan, mikä on aika outoa jos kyseessä on netissä levitettävä manifesti. Haiskahtaa joko joltain tuntemattomalta marginaalipelleltä, josta tehdään "kärpäsestä härkänen", tai sitten joku trollaa ( ja jos näin on, niin vanhana trollina täytyy antaa varalta ehdolliset kehut onnistumisesta ;) ).

Siis ihan aikuisten oikeasti vaikuttaa tarkoitushakuiselle: Etsitään jokin äärimmäisen marginaalin tuntematon latvaperse, josta kukaan edes "alan miehistä" eli counte-jihadismista kiinnostuneistakaan ei tunne tai ole kuullut, ja nostetaan se framille, että "Tää on niitten guru, kattokaa vaikka! Persut, Halla-aho, kuunatsit, njähnjähnjäh..!". Erittäin pahasti on nyt sellainen maku suussa, että tutkija vain kaivoi jostain "Suoli24:ltä" esiin "Suomen Breivikin" kun sellaista ei muuten löytynyt.

Pikaisen selvityksen perusteella edes nimimerkki "Väinämöisen" manifesti ei ole tuttu. Vain muutamat jihadismista ja islamisista huolestuneet ja aiheesta netissä kirjoittaneet henkilöt olivat törmänneet edes kyseiseen sepustukseen, koska se oli lähetetty heidän sähköpostiinsa nimettömänä roskapostina, eikä teksti ollut juuri tehnyt vaikutusta vaan oli päätynyt roskikseen.

Voisin lyödä vetoa, että jos nimimerkki "Väinämöinen" on oikeasti olemassa ja tosissaan, niin hänen blogiaan on ennen SuPon mainosoperaatiota lukenut luultavasti vain kolme tyyppiä: mies itse, hänen psykiatrinsa ja Supon tutkija.

Otaksun että "Väinämöinen" nauttii suunnattomasti nyt kun hänet nostetaan framille Supon toimesta ja "viimeinkin viranomaiset tunnustavat hänen merkityksensä". Voin kuvitella, että tyyppi varmaan pistää varmaan päälle sellaisen "Olen Suomen Breivikki!!"- T-paidan ja lähtee juhlimaan illalla alkoholin ja mahdollisesti psyykelääkkeiden voimalla.

Supon raportin aasinsillat persuihin ja sisulaisiin ovat sen verta hataria, että ihmetyttää. Taaskin tuli "liian sopivasti" kuntavaalien alle tällaista materiaalia. Ja mitä tulee takavuosien sisulaisten "Väinämöinen tulee, oletko valmis?"-tarroihin, jotka eivät ole olleet edes sisun nettikaupassa tarjolla yli viiteen vuoteen, ne viittasivat ihan siihen Kalevalan Väiskään, eivät johonkin Suoli24:ltä innoituksensa ammentavaan trollin. Tarrat olivat sisulaisten mukaan humoristinen versio "Jeesus tulee - oletko valmis" -julisteista, ja siis aikana, jolloin nimimerkki "Väinämöistä" ei ollut olemassakaan.

Koska koko jutussa haiskahtaa vahvasti trollaus, niin vaikka olen kristitty ja pidän Kalevalaa puhtaasti mytologisena ja vertauskuvallisena teoksena, uskon enemmän Kalevalan Väiskin kuin tämän "Väinämöisen" "aikuisten oikeaan" olemassaoloon.

Toisaalta täytyy muistaa, että SuPokin on vain valtion poliisi, ei siis mikään objektiivinen tai epäpoliittinen toimija, ja siellä luultavasti on pulaa pätevästä henkilöstöstä. Heidän olisi pitänyt silti muistaa tämä saman hallinnonalan kollegoiden tekemä selvitys, ennenkuin alkavat tekemään liian pitkälle meneviä rinnastuksia:

"Sisäministeriö sai selville - "Internetissä on idiootteja""

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Veli-Pekka Kortelainen

Netin islam- ja jihad -kammoisten sijaan Vihreiden Jyrki Kasvi näyttää bonganneen "Väinämöisen" jo viime vuonna:

http://jyrkikasvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/79574-v...

Veli-Pekka Kortelainen

Mitä tulee "tutkimuksen" aasinsiltaan Olavi Mäenpäähän ja "Suomen kansan sinivalkoisiin", nin sinivalkoiset yhdistyksenäkin on käytännössä yhtä kuin Mäenpää henkilönä - pelkkä vaalijärjestö. Suopo todellakin tuhlaa voimavarojaan. No, lisää avohoitoa vaan, niin kyllä se siitä suttaantuu...?

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

... Itsesensuuri iski ... oli liian huonoa huumoria ...

Remember TS

Veli-Pekka Kortelainen

Lainahuomio J. Keroselta: Väinämöisen netistä löytyvässä manifestissa on kuuluisa nettihuumori-kuvameemi; Insanity Wolf - kannessa. Lisäksi teksti on sevverta "hapokasta", että "väinämöisen" trolli-kerroin nousee koko ajan.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

V-P Kortelainen ihmettelee:

"Myöskään Google ei tunne -ainakaan vielä - Väinämöistä tai hänen manifestiaan, mikä on aika outoa jos kyseessä on netissä levitettävä manifesti."

Sehän on ollut verkossa jo vuodesta 2008 alkaen. Ohessa linkki.

Se nyt kuitenkaan ei tainnut ollut pääasia tuossa Suojelupoliisin raportissa, eli paremminkin siitä taisi innostua Uusi Suomi. Tuskin se nyt tosiaan mitään vakavasti otettavaa tekstiä on, mutta toisaalta kyllä voinee havaita keiltä kirjoittajilta vaikutteita on otettu.

Lisäys: jaha, sama blogihan tosiaan olikin jo tuossa linkitetyssä Jyrki Ksavin bloggauksessa. Eli eipä mitään.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Täyttä sontaa koko kirjoitus, siis tuo "väinämöisen manifesti". Lapsellisen huru-ukon horinaa, ei mitään vakavasti otettavaa.

Siteraaus manifestista:

"-4. Puhdistusjärjestön aseistus
Tehtävien suorittamiseen tarvitaan kättä pidempää. Toki tehtävä
onnistuu veitsin ja kirveinkin,kuten Kiinan boksarikapinassa 1800
luvun lopulla, mutta se vaatisi kovempaa luonnetta ja taitoa."

Voi voi, jos tuommoisesta on SUPO kiinnostunut niin heikossa jamssa ollaan todellisten vaarojen edessä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Olen aina ihmetellyt, mitä kummaa se "vihervasemmisto" oikein on, mutta nythän se selvisi kun Aallonharja kertoi. Se on maamme Suojelupoliisi.

Heikki Ojala

oi joi uuh tavallaan surettaa kun enää ei voi löytää ensimmäistä kertaa Totaalista sotaa. Saattaa olla se edelleen hauskinta "kirjallisuutta" internetissä tai missään.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Aallonharja utelee:

"Ihan vain kuriositeettina, että miten muuten määrittelet itsesi poliittiselle akselille?"

Puoluekantani on merkitty blogini etusivulle. Siellä se on seissyt siitä asti kun jäsenkirjan otin. Sopii ihan lukea sieltä.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

No hyvä ettei Väinämoistä tunneta, aattelin jo, että oon jääny jotain paitsi...............:)

Samuli Mikkola

Jos Breivik ei kerran ole minkäänlainen innoittaja, miksi niin moni hokee nykyään esim. kulttuuri-marxistia, joka oli ainakin itselleni täysin tuntematon termi ennen ko. herran ns. manifestia.

Myös uskomukset vihervasemmistolaisesta mokutuksesta, suvaitsevaiston salaliitosta tai väite, ettei maahanmuutosta muka saa puhua sekä voimakas viha muslimeita ja muita vähemmistöjä kohtaan on kuin suoraan Breivikin manifestista.

Heikki Ojala

Breivik = Mäenpää = Halla-aho. Tätä on moukaroitava tajuntaan. Olin jo saada eregtion...ai tää oli tämä, täähän on jo 4 vuotta vanha jonkun hyysärin naputtelema vasta-valkea. Olisi pitänyt hillitä hänen itsensä muttei malttanut: "Mohammad pilakuvien reagtiot kertovat että oikeassa olemme". Minusta apukoulutasoiselle kirjoitusvirheisyydelle ei saisi nauraa koska se on perussuomalaisten geneettinen erityispiirre.

Eikö ollut medialla ja suopolla muuta kaivaa esiin vaikka tulossa kunnallisvaalit ja jytky osa 2.

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

"oi joi uuh tavallaan surettaa kun enää ei voi löytää ensimmäistä kertaa Totaalista sotaa."

Itse juuri tykitin hihaan ensimmäisen kerran "Totaalista sotaa", voi kiesus.
:D

Tuolle tasolle herkistetty vittuilu on kyllä jo taidetta. Kansallisaarrepotentiaalia.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Väinämöinen wikipedian mukaan:

Väinämöinen kielsi ja epäsi eri perinteissä muun muassa:

Tekemästä syytä syyttömälle eli vikaa viattomalle – tähän syyllistynyt saa erään tarinan mukaan kurjat olot Tuonelassa.

Loput kiellot http://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4in%C3%A4m%C3%B...

Kaikki Väinämöisen opetukset eivät olleet kieltoja, osa oli suosituksia tai toteamuksia. Osa Väinämöisen opetuksista elää yhä sananlaskuina.

»Sano vanha Väinämöini: Paremp' ois omalla moalla
juuva vettä ropehesta, ennen kuin moalla vierahalla
juuva tuopista olutta.»

Ei taida olla oikea Väinämöinen nyt asialla ei!

Petri Haapa

"pidän Kalevalaa puhtaasti mytologisena ja vertauskuvallisena teoksena"

Raamattu on mytologinen ja vertauskuvallinen ihan niin kuin Kalevalakin.

Susanna Kinnunen

Voisiko Seppo Lehto olla "Väinämöinen"?

Lehto on mielestäni hyvin vastenmielinen, mutta tuskin reaalisesti vaarallinen.

Heli Hämäläinen

Väinämöinen on Supon trolli, jolla yritetään saada herätettyä sakotettavaa kiimaa. Josko taas jollain keulisi.

Vastajihadistin länsisuomalainen vastinpari on vihtajihadisti. Kun vastajihadisti heittää kauhalla löylyä, vihtajihadisti käyttää samaan nappoa.

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

Jees, kyllä Supon vakavamielisten tyttöjen ja poikien pitää yksi Väinämöinen keksiä, jos sellainen ei älyä itse itseään luoda.

Enpä ole minäkään kyseiseen miekkoseen aikaisemmin onnistunut törmäämään, mutta nythän suojelupoliisi tosiaan tarjosi hepulle ilmaista mainosaikaa joka jumalan tuutissa. Esimerkillistä pelisilmää nykypäivän Usko Kyykiltä.

No joo, eiköhän tämäkin "vakava huoli" kallistu sinne poliittisen manipuloinnin saralle, aivan kuten blogisti arvelikin.

Samuli Mikkola

Tietysti. Supo on keksinyt koko jutun omasta päästään, koska mitää äärioikeistolaisuutta ja vihamielisyyttä ei ole, ei ole, ei ole, ei ole, ei ole, ei ole, ei ole eikä myöskään ole.

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

"Tietysti. Supo on keksinyt koko jutun omasta päästään, koska mitää äärioikeistolaisuutta ja vihamielisyyttä ei ole, ei ole, ei ole, ei ole, ei ole, ei ole, ei ole eikä myöskään ole."

Vitsihän tuo vain oli. Oikeasti minä ja Supo olemme kauhean huolissamme äärioikeiston noususta. Äkkiä lisää määrärahoja tarkkailuun. Järkyttävä huhu nimittäin kertoo että eräs hullu tohtori Eirasta valmistaa sarjatuotantona Stukia kellarissaan ja hioo Kruppin terästä.
Huhuu-huhuu.

Käyttäjän bittihiisi kuva
Esa Niiniranta

Paaso esittää tutkittuna tietona:

"Euroopassa kansalaisten mielipide oli alusta alkaen skeptinen maahanmuuttoa kohtaan, mutta päättäjät eivät välittäneet yleisestä mielipiteestä. Maahanmuuttopolitiikkaa on Freemanin mukaan tehty Euroopassa hallinnon kontekstissa ilman julkista keskustelua ja kansalaisten osallistumista sekä vähäisellä parlamentaarisella ohjeistuksella. (Freeman 1995, 889–891.)

Maahanmuuttopolitiikkaa koskevan legitimoidun keskustelun rajat ovat Freemanin mukaan olleet kapeat. Tämä on käytännössä merkinnyt usein sitä, että liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivia on syytetty rasismista. Yksikään liberaalidemokraattinen valtio ei ole vapaaehtoisesti kysynyt kansalaisten mielipidettä kansanäänestyksellä maahanmuuttoa koskevissa kysymyksissä."

Ylläoleva on kerrassaan perusnuiva kanta, jota ei odottaisi löytävänsä Supon raportista.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se on muuten sinäänsä jännä (hyvin jännä) juttu, että kun itse Väinämöisen lukukelvottomaksi osoittautunutta ja mielikuvituksetonta tekelettä jäljitin, löysin sen lopulta JJ Kasvin blogin kautta.

Veli-Pekka Kortelainen

Supo meni trollimetsään ja astui trollin ansaan: Eivät tajunneet, että nimimerkki "Väinämöisen" hengentuotteen kansikuvana oleva internet-meemikuva, "Hullu koira" paljastaa koko jutun olevan paska vitsi. Nettimeemissähän on idea se, että sanotaan jotain älytöntä muka vakavissaan, mutta tuon kuvan kanssa, että menee viesti perille eli että "tämä on hullua paskaa, älä usko".

Esimerkkejä "insanity wolf"-kuvameemistä:

http://us4.memecdn.com/insanity-wolf_o_549142.jpg

http://www.insanitywolves.com/

Heli Hämäläinen

Tarkastaja Trolle Trollsson tietää kertoa, että Väinämöinen on oikeasti Pekka Pölvästi Pöljän kylältä.

Toimituksen poiminnat