Pohjatuulen Valtakunta Viileää puhuria pohjoiselta taivaalta

Venäjä on suomalainen?

Tuttavani linkitti minulle eilen mielenkiintoisen jutun, jonka otsikko vapaasti kääntäen on "Venäjän kansallisuuden kasvot eli populaarin rotuopin romahdus"

Venäjällä on tehty kattava poikkitieteellinen antropologinen tutkimus, jossa DNA-tutkimus, historiantutkimus ja nimistötutkimus yhdistettiin. Tuloksena mielenkiintoinen ja venäläisten omakuvaa ravisuttava tulos: Suurin osa ns. isovenäläisistä eli varsinaisista venäläisistä on DNA-tutkimuksen ja esivanhempiensa alkuperäisen kulttuurin puolesta suomalais-ugrilaisia(!).

http://islamtv.ru/news-2373.html (laita linkki Google kääntäjään jos et osaa venäjää)

Artikkelissa kerrotaan mm. että "Venäläiset eivät olekaan slaaveja, vaan venäjää puhuvia suomalaisia".

Käännös artikkelilainauksiin on tehty Google-kääntäjän englanninnoksen pohjalta, joten pahoittelen etukäteen virheitä(!):

---------------------------------------

"'Venäläiset tiedemiehet ovat saaneet loppuun ja julkaisuvalmiiksi ensimmäisen laajamittaisen tutkimuksen Venäjän kansan geenipoolista. Tulosten julkaisulla voi olla vaikeasti ennustettavia seurauksia Venäjälle ja maailmanjärjestykselle' - näin alkaa sensatiomainen artikkeli aiheesta venäläisessä aikakauslehdessä nimeltä "Vlast' ". 'Sensaatio todellakin vaikuttaa uskomattomalta - osoittaen vääriksi monet myytit venäläisestä kansallisuudesta. Erityisesti saatiin selville, että venäläinen ei ole geneettisesti "itäslaavi" vaan suomalainen. Venäläiset eivät olekaan slaaveja, vaan ainoastaan venäjää puhuvia suomalaisia'."

"Molekyyligeneettiset tulokset Venäjän ensimmäisestä tutkimuksesta koskien nimellistä kansallisuutta tullaan julkaisemaan vuoden lopulla "Luts"-julkaisussa. Vlast'-aikauslehti julkaisi jo osan tutkimusdatasta. Tämän; Venäläiset ovat kaikkea muuta kuin itäslaaveja, siis suomalaisia. Näin ollen tutkimukset kumoavat perinpohjaisesti myytin "itäslaaveista" - eli sen että valkovenäläiset, ukrainalaiset ja venäläiset väitetysti muodostaisivat "itäslaavilaisten kansojen ryhmän". Ainoa [geneettisesti] slaavilainen kansa näistä kolmesta oli valkovenäläiset, mutta kävi ilmi, että valkovenäläiset eivät olekaan "itäslaaveja" vaan länsislaaveja, sillä he eivät eroa geneettisesti puolalaisista. Näin ollen myytti "valkovenäläisen ja venäläisen verisukulaisuudesta" tuhoitui täysin: Valkovenäläiset olivat lähes identtisiä puolalaisiin nähden, ollen geneettisesti etäällä venäläisistä, mutta hyvin lähellä tshekkejä ja slovakkeja. Sen sijaan Suomen suomalaiset olivat venäläisille läheisempiä kuin valkovenäläiset."

"Y-kromosomien geneettinen etäisyys venäläisen ja Suomen suomalaisen välillä on vain 30 konventionaalista yksikköä (läheinen suhde). Geneettinen etäisyys keskiverto venäläismiehen ja Venäjän alueella asuvien niin sanottujen suomalais-ugrilaisten kansojen (Marit, Vepsäläiset, Mordvalaiset, jne.) välillä on 2-3 yksikköä. Yksinkertaisesti todeten, ne ovat geneettisesti identtisiä."

"Nyt Venäjällä on suuri ongelma identifioida itsensä oletettavasti "slaavilaisena" koska geneettisesti venäläiset ja slaavit eivät ole yhteydessä. 'Venäjän slaavilaiset juuret' ovat vain myytti'".

-------------------------------

Jutussa kerrotaan myös, että Itä-Ukrainalaiset ovat myös "suomalaisia".

Tämän kaikenhan ei pitäisi olla meille suomalaisille mitään uutta, koska vain muutama vuosi sitten julkaistiin Helsingin sanomienkin uutisoima tutkimus, jossa suomalaisten geneettisesti lähimmiksi sukulaisiksi katsottiin toisaalta hollantilaiset ja toisaalta "Moskovan itäpuolisen alueen venäläiset".

"Uusi Suomalainen geeniatlas kertoo, että kielisukulaisuus ei paina paljoa alkuperämme selvittämisessä. Geneettisesti suomalaiset ovat lähempänä hollantilaisia ja Moskovan itäpuoleisen Muromin alueen venäläisiä kuin unkarilaisia."

Syy kahtiajakoon eli yhteyteen toisaalta Hollantiin ja toisaalta Venäjälle tuloksissa johtuu siitä, että länsisuomalaiset ja itäsuomalaiset poikkeavat toisistaan DNA:n puolesta enemmän kuin esim. ruotsalaiset ja saksalaiset toisistaan. Suomi on geneettisesti kahdesta eri populaatiosta koostuva kansa, jolla on yhteinen kieli. Tämä johtuu siitä, että rautakaudella Tanskan ja Gotlannin suunnalta Länsi-Suomen rannikolle muuttaneet germaanit vaihtoivat kieltään (jo ennen ruotsinvallan ajan alkua).

Mutta mitä Venäjän väestön suomalais-ugrilaisuuteen tulee, niin allekirjoittanuthan tiesi tästä aihepiiriä seurattuaan jo aiemmin, eli että Valtaosa Valdain alueen, Moskovan alueen ja Moskovan itäpuolisen Keski-Venäjän venäläisistä on geneettisesti "alkuperäisväestöä". Ennen kielellistä slaavilaistumista aluetta hallitsivat muromilaiset ja varsinkin alueen vanha kauppamahti, merjalaiset, jotka olivat muuten mukana perustamassa myös Novgorodia (joka muuten tunnettiin vielä 800-luvun lopulla vatjalaisten ja vepsäläisten keskudessa suomensukuisella nimellään Uuslinn'[a]).

Mutta suomalais-ugrilaisten (ja osittain kieltään indoeurooppalaiseksi vaihtaneiden balttien) varhaisempien esi-isien juuret menevät vieläkin kauemmas itään; Suomen yleisin (ja Liettuan toiseksi yleisin) Y-kromosomi-haploryhmä on N1 (vanhassa luokittelussa N3), jota kantaa 60% suomalaismiehistä (Esim.Liettuan ja Latvian geenipoolista yli 40% on "suomalaista", käytännössä täysin samaa Y-kromosomia kuin Varsinais-Suomessa). Tämä tarkoittaa siis sitä, että kaikilla näillä on sama esi-isä. Saman esi-isän jälkeläisiä ja kyseisen Y-haplon kantajia on myös mm. 50% udmurttimiehistä. Mutta vielä idemmäs on syytä mennä, nimittäin keskisen Koillis-Siperian jakutien keskuudessa N1-haplon kantajia on melkein yhtä paljon kuin Pohjois-Savossa; yli 80% miehistä. Ja Kiinassa näillä "savolaisilla" on arviolta 150-170 miljoonaa "serkkua"! Näiden kaikkien yhteinen esi-isä eli arviolta 20 000 vuotta sitten nykyisen Kazakstanin aroilla, mistä jälkeläiset levisivät itään ja länteen.


P.S. Näillä asioilla on aina tehty politiikkaa ja juuri poliittisista syistä asia on Venäjällä vähän vaikea. Mutta osattiin sitä Suomessakin EU-jäsenyyttä lobattaessa; kuka muistaa miten 90-luvulla lopulla medioissa hehkutettiin miten "geneettisesti läheisiä profiililtaan" suomalaiset ovat belgialaisten kanssa? Tuolloinhan vertailtiin tarkoituksella vain tiettyjä geenejä ja populaatioiden DNA:n profiilia, ei sukulaisuutta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Leksa Kontio

Niinpä niin, olisihan tuo pitänyt arvata, tavallaan kai olemme sen alitajuisesti aina tienneetkin ja nyt tuli tieteellinen varmennus, SUKU ON AINA PAHIN.

M.O.T.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Kaikki me ollaan sukulaisia, ainakin Aatamin ja Eevan kautta.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Älä kerro tätä Putinille. Siltä voi mennä yöunet ja hän voi alkaa pyytämään veljeskansalta apua.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Alkaa pyytää? Eiköhän Suomi ole jo aika paljon siihen maahan apua antanut

Tapio Vehmaskoski

Hyvä ja mielenkiintoinen blogikirjoitus.

Asko Juuti

Niinpä oli, ihan puhdasta asiaa.

kati sinenmaa

Tätähän olen itse aina toi tuottanut. Viimeksi siinä, kun Putin puhui - Pietari perustettiin Inkerinmaalle, joka oli supisuomslainen maakunta. Samoin ruotsalaiset ovat suurimmaksi osaksi ruotsia puhuvia suomalaisia.

Geneettinen tutkimus on jo nyt todistanut esim sen, että ihon väri ei ole lamarkismia, vaan muutama satatuhatta vuotta sitten erääseen perheeseen sattunut mutaatio.

Jarno Virtama

Jos unohdetaan tuo suomalais-ugrilainen teoria tyystin ja lähdetään miettimään asiaa tämän uuden tutkimuksen pohjalta, niin eikö tuloksena ole se, että venäläiset ovat oma heimonsa, jolla ei ole mitään tekemistä slaavien kanssa ja itä-suomaliset ovat venäläisiä ja länsi-suomalaiset ovat germaaneja? Oliko johtopäätös oikea?

Veli-Pekka Kortelainen

Länsisuomalaiset, eli linjan Uusikaupunki-Forssa-Tampere-Seinäjoki-Pietarsaari länsipuolella enemmistö esi-isistä on Y-haploryhmän perusteella lounaasta tulleita germaaneja. Sen sijaan muualla Suomessa, mukana lukien Varsinais-Suomi ja Turun seutu, N1-haploryhmä eri alahaaroineen on yleisin.

Sen sijaan esiäitien suhteen sekoittuminen on ollut tasaisempaa.

Pjotr Hadermann

Tuo taisi olla yllätys suomalaisille. Minä olen siis suomea puhuva venäläinen tai olen palannut kielen puolesta juurilleni.

Venäläiset pitävät hyvin laajasti itseään sekoittuneina suomalaisiin tai päin vastoin. Miten kukin haluaa.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

Ei erityisemmin yllättävä asia ns. kansainvaellusajan historian valossa. Länsi-Euroopassa vastaava osittain tai kokonaan sulautumaan joutunut muinaiskansa olivat keltit, joita nykyään edustavat esim. irlantilaiset ja walesilaiset. Varsinaiset slaavit asuivat muinoin huomattavasti etelämpänä kuin nykyisen Venäjän ydinalueet.

Käyttäjän JulesLehtonen kuva
JV Lehtonen

Voisiko Suomen valtio kustantaa kaikille halukkaille DNA-analyysin, jotta saisimme itse päättää tulosten perusteella, olenko suomenkielinen ruotsalainen, venäjänkielinen suomalainen vai jotain siltä väliltä.

Kun tuntuu monella taholla olevan kiihkeä tarve milloin mihinkin suuntaan meitä laatikoida.
Viimeksi YLE, joka väitti meidän olevan ruotsalaisia.

Kuuluuko ruotsin kieli sinun identiteettiisi ?
Se voisi olla myös hyvä gallup-kyselyn aihe.

Ainakaan Venäjällä asuvien "salasuomalaisten" (venäläisten) identiteettiin suomen kieli ei kuulu.

Люди! Призываю всех- проснитесь, узнайте правду о своём прошлом, пробудите свою генетическую память. Только проснувшись, сбросив наваждение лжи, мы все вместе сможем построить новую ясную и чистую жизнь. В единстве народа сила его возрождения!"
ja sama suomeksi ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=wmz93KjBnNY&feature...

Kalevi Wahrman

"Venäläiset eivät olekaan slaaveja, vaan venäjää puhuvia suomalaisia".

Voisi yhtä hyvin sanoa, että Suomalaiset ovat Venäläisiä, mutta ei sekään ihan pidä paikkaansa. Suurin osa "Suomalaisista" Venäläisistä ja pohjoisen Euroopan ihmisistä on nyky käsitysten mukaan samaa "sukujuurta".
Niin ,että jättäkää rasistiset yli-ihmismääritelmänne.

Käyttäjän elehtiaho kuva
Eira Lehtiaho

Sukuhistoriastani löytyy Osipovia , Jekaterinaa, Vasilia ,Mihailia...
En halua Leniniä sukulaisekseni kuitenkaan,
enkä Stelinia, tsaaritar voisi kelvata.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Ei tuo ollut mikään yllätys vaan aivan looginen asia. Valtaosa keskeisistä Venäjän alueista, "Itä-Suomesta", oli 1000v sitten uralilaisia kieliä käyttäviä seutuja. Eivät uralilaiset mihinkään muuttaneet. Heidät venäläistettiin. Siellä heidän jälkeläisensä edelleen asuvat. Olisi vain parempi, että itsekin tiedostaisivat tilanteen alkaisivat taas käyttää esivanhempiensa kieliä.

Asko Juuti

Eihän tämä ole mikään uutinen. Kansat vaelsivat, rosvosivat ja siittivät. Britannian pohjoisosien nimistö on paljolti viikingeiltä ja Ranskallakin on Normandiansa.

Käyttäjän seppohovila kuva
Seppo Hovila

Kyllähän viikinkiperäisiä nimiä on muuallakin Brittein saarilla kuin vain pohjoisessa. Pari viikkoa juuri Etelä-Englantia kierrelleenä törmäsin etenkin Norfolkissa ja Suffolkissa, mutta myös muualla, tavan takaa nimiin, jotka olivat ainakin osaksi skandinaavisia. Hemsby ja vastaavat ovat tietysti ääriesimerkki, mutta mm. päätteet -ton, -ham ja -by ovat yleisiä.

Jaakko Häkkinen

Genominlaajuinen taso osoittaa kiistatta, että tuo venäläissivustojen skandaalinhakuinen väite on täysin perätön:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136491-paino...

Kari Virtanen

Tämän Kortelaisen artikkelin perusteella pakkoruotsi olisi kiistatta luontevinta Seinäjoelta länteen ja pakkosuomi Lappeenrannasta Kiinaan. :)

Juhana Liimatainen

Mielestäni artikkelin järisyttävin tieto oli että jossain lymyilee 150-170 miljoonaa uutta savolaista! :D

Toimituksen poiminnat