Pohjatuulen Valtakunta Viileää puhuria pohjoiselta taivaalta

Näin pahaksi tilanne tulee vielä menemään

Tähän asti kriisi näyttää menneen juuri kuten on kriittisessä leirissä ennusteltu, joten ajattelin vielä vähän tiivistäen listata, ihan vain hahmottamisen helpottamiseksi, miten pahaksi käsillä oleva kriisi menee noin käytännön tasolla.

 

- Euro pysyy valitettavasti kasassa, mutta sen hinta on itsenäisyyden ja demokratian lopullinen menettäminen ja keskusjohtoinen liittovaltio, kansalaisvapauksien rajoittaminen ja kovat otteet erilaisten kansannousujen ja levottomuuksien kukistamisessa.

- Eurooppalaisten yleinen elintaso romahtaa rajusti samalla kun tuloerot kasvavat entisestään. Keskiluokka supistuu rajusti, superrikkaat rikastuvat entistä enemän.

- 80% maanosan väestöstä tipahtaa elin- ja tulotasoltaan (kriisiä edeltävällä mittarilla) pienituloisiksi tai köyhiksi. Alueelliset erot korostuvat entisestään siten, että unioin periferiassa köyhyys on suurempaa ja tuloerot jyrkempiä kuin ydinalueilla.

- Työttömyys nousee kaikkien aikojen ennätyslukemiin - myös Suomessa. Tilastokosmetiikasta siivottu työttömyyslukema tulee tässäkin maassa paukkumaan Kreikan lukemissa.

- Se, mitä nyt kutsutaan hyvinvointivaltioksi, tulee tiensä päähän; terveyspalveluja vain rikkaille/maksukykyisille, samalla kun "köyhäinhoito" jää lähinnä palvelemaan turvallisuus- ja kontrollitarkoituksia (tyyliin ruoka-apua ei saa jos mellakoit, jne.)

- Melkoinen osa kansasta - ei pelkästään työttömät, eläkeläiset tai opiskelijat - on pakotettu hakemaan leivänjatketta omilta puutarha- ja mökkipalstoilta.

- Sosiaalinen katastrofi ja kansalaisyhteiskunnan romahtaminen tarkoittavat paitsi vastaavia levottomuuksia ja mellakoita kuin Etelä-Euroopassa, myös yleisen turvallisuuden ja yhteiskunnallisen vakauden romahtamista. Suomessa tämä pahimillaan tarkoittaa rikollisuuden, huumeiden, pimeän talouden, prostituution, jne. osalta samanlaista tilannetta kuin Venäjällä on totuttu näkemään.

- Koska kyse ei ole pelkästään Euroalueen kriisistä, vaan maailmanlaajuisesta järjestelmäkriisistä, jossa koko 1945 syntynyt USA-johtoinen maailmanjärjestys on suistumassa uuteen levottomuuksien aikakauteen, tulemme näkemään melkoista teurastusta ja tuhoa erilaisten alueellisten sotien -  todennäköisesti jopa suursodan - muodossa vuosikymmenen taitetta kohti mentäessä.

 

Tervetuloa uuteen, uljaaseen Eurooppaan ja maailmaan.

EU on muuttumassa kansojen keskitysleiriksi, jonka portilla seisoo saksalainen vartioimassa.

Kaikki nääntyvät, heikoimmat tapetaan, ja jokaisen jäsenmaan hallitukset toimivat lähinnä sonderkommandoina, jotka ylimääräisiä ruokakuponkeja vastaan kyttäävät ja pitävät oman vankiparakkinsa uhreja kurissa.

Jos tosissasi haluat muuttaa kehityksen suuntaa omalta tai Suomen osalta, pelkkä paskanjauhanta tai äänestäminen ei enää riitä (minkä jokainen ajatteleva yksilö tajunnee itseksin).

Tulee vielä aika, jolloin paitsi moraali ja oikeus, myös hengissä selviäminen edellyttää sitä, että lakeja rikotaan - enkä nyt viittaa mihinkään päiviräsäsiin.

Siinä missä eteläeurooppalainen henkinen mentaliteetti johtaa massojen paineiden purkautumiseen mielenosoituksiin ja mellakoihin, suomalainen tekee toisin. Hän kiristää hampaitaa - viimeiseen asti - kunnen kuppi läikkyy yli. Silloin ei enää ole kyse vain mielenosoituksista ja kansankokouksista; muistakaa sisällissota.

Uskokaa tai olkaa uskomatta.

Kun rähinät alkavat täälläkin, minä ilmoitan täten peseväni omalta osaltani käteni; En ole vaiennut enkä seisonut tumput suorina. Olen osaltani varoittanut, puhunut ja koittanut valistaa, sekä osallistunut politiikkaan koittaakseni estää vallitsevaa katastrofaalista kehityssuuntaa, eli tehnyt inhimillisesti ja lain sallimissa rajoissa sen mitä kansalaisena olen pystynyt. 

 

Veli-Pekka Kortelainen

 

P. S. Aika mennä mökille kuokkimaan maata itsekin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Jos oletetaan, että kaikki kuvaamasi tulee saamaan konkreettisen muodon, se silti on vain normalisoitumista. Paluuta normaalitilaan tästä hetkellisestä häiriöstä. Paluuta sinne, missä suuri osa maailmasta on tälläkin hetkellä.

Totta kai tipahdamme korkealta ja se tekee isomman rysähdyksen.

Totta kai on helppoa sanoa, mitä olisi pitänyt tehdä, mutta se ei ole realistista, sillä se ei ota huomioon, että ihmiset ovat lopulta johdateltavissa, manipuloitavissa ja taipuvaisia kellumaan virran mukana. Se on helppoina ja hyvinä aikoina huono puoli, mutta huonoina ja vaikeina aikoina se on yksi niistä asioista, miksi olemme lajina olemassa.

Huonoina aikoina meidät ja meidän arvomme punnitaan ja jollekin se aina osuu kohdalle. Veikkaan, että mitään, mitä tulen näkemään loppuelämäni aikana ei ole mitään verrattuna tapahtumiin pari sukupolvea sitten ja mahdollisesti pari sukupolvea eteenpäin. Silti, me olemme menneiden tuote ja tulevaisuuden syypäät, joita voi osoitella ja joiden suihin voi laitella sanoja omien pyrkimysten pönkäksi. Enkä näe mitään syytä puolustella. Mitään en henkilökohtaisesti ole tehnyt, paitsi kommentoinut. Ei sille voi mitään, jos mikään ei "kutsu".

Tai ehkä meistä tulee se varoittava esimerkki. Kirosana.

Jaakko Paavilainen

Mitäpä bloggaukseen enää lisäämään?

Monet meistä, jotka ovat 'valveilla' näkevät ja pystyvät päättelemään kehityskulun täysin.

Jokainen tulee valitsee puolensa, tai pannaan valitsemaan puolensa; näin se on aina mennyt...

Kumpa itse olisin silloin siinä asemassa, että voisin alkaa tukemaan ja aseistamaan köyhiä:

http://jokumuu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144409-ihm...

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Hymyssä suin, lupaat vaan Kortelainen ;o

ulf fallenius

Hauskinta tääsä romahduksessa on se että juttelin tänään pankkihenkilön kanssa joka väitti että yhdelläkään asiakaalla ei ole mitään ongelmia koko Pohjola konsernissä ja toiset on jo maailmanloppun partaalla keskustelluissa.

bottle sport
Hannu Rainesto

Ei paha skenaario, en pistä uusiksi. Kurjistuminen on väistämätöntä sanoi jo Marx 160 vuotta sitten. Kurjistumisesta ei kuitenkaan itsessään seuraa muutosta parempaan vaan siihen tarvitaan sivistyneistöä, jota ei kuitenkaan kasvateta kouluissa ja opistoissa.

Jos perässähiihtävien typerysten joukko olisi pienempi (SDP, Kokoommus ja Keskustapuolue, Vihreät, Vasurit) saataisiin muutos aikaiseski jo nyt, vaan ei ole, heidän joukkonsa on vallitseva. He siis myös ovat yhdessä kapitalistien kanssa vastuussa siitä että muutosta haetaan kurjistumisen kautta!

Pekka Siltala

Laillisia aseita kerätään jo pois kansalaisilta erilaisilla tekosyillä ja laiton asekauppa rehottaa.

bottle sport

suosittelen että jokainen nyt menee pienen päänsä sisään ja miettii millä keinoilla tulevasta selviää, sehän on varma että kolmas mailmansota on jo alkanut, monella eri mittarilla mitattuna... se on vain ajan kysymys ennen kun se iskee omaan maahamme joka on jo menetetty, suosittelisin kala vehkeiden ostamista ja ladatkaa tietokoneet täyteen dokumentteja ja kirjoja... -peace- kyl tästäki selvitään mutta tuskin näin runasas lukusena:/

Käyttäjän JarmoHolttinen kuva
Jarmo Holttinen

Tuohon saakka tapahtunut on silti kevyttä kamaa. Johanneksen mukaan homma jatkuu tällä tavalla:
Kirjoittaja näkee seitsemän enkeliä, joilla on seitsemän vihan maljaa. Enkelit vuodattavat maljat maan päälle. Maljojen seuraukset ovat:
Pedon merkin omaaviin ja pedon kuvaa palvoviin ihmisiin tulee pahoja paiseita.
Meri muuttuu vereksi ja kaikki elävä kuolee meristä.
Joet ja vesilähteet muuttuvat vereksi.
Aurinko saa vallan paahtaa ihmisiä kovalla helteellä.
Pedon valtakunta pimenee. Tämä saattaa tarkoittaa joko koko maata, tai pedon kaupunkia (Uusi Babylon, Rooma tai Jerusalem). Pimeys on niin tuskastuttava, että ihmiset pureksivat kielensä rikki tuskissaan.
Eufrat-virta kuivuu ja valmistaa siten tien idästä kohti Israelia tuleville sotajoukoille. Joukot kerääntyvät Harmagedoniin.
Salamoita, ukkosenjylinää ja rakeita, sekä ankarin historiassa koettu maanjäristys, jonka seurauksena kaupungit kukistuvat sekä saaret ja vuoret häviävät muuttaen näin maapallon maantiedettä lopullisesti. (Raamattu, Johanneksen ilmestys)

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Kaikki tämä, ettei demarit kok ja kepu menetä kasvojaan. Uskoihan kansa staliniin ja hitleriinkin viimeiseen tappiin saakka.

Toimituksen poiminnat