Pohjatuulen Valtakunta Viileää puhuria pohjoiselta taivaalta

Israelin operaatio Gaza-saattuetta vastaan oli laillinen ja aktivistit saavat syyttää vain itseään

Israelin isku Gaza-saattueen alusta vastaan on herättänyt ihan mielettömän määrän tekopyhää ja kaksinaamaista kauhistelua ja tuomitsemista sekä mediassa että yksityisissä blogeissa.

Väännetäänpä vähän rautalangasta. Suosittelen aluksi tutustumana oheiseen videolinkkiin.

Siinä näytetään, miten Israelilaisen merivoimien sotilaat, jotka yrittivät tehdä laillista ratsiaa Gazaa lähestyvään turkkilaisalukseen, joutuvat ns. "rauhan"aktivistien hyökkäyksen kohteeksi. Aluksen kannelle laskeutuvat sotilaat isketään heti alkuun ystävällisesti rautakangella tajuttomaksi, jonka jälkeen heitä aletaan joukolla rauhantahtoisesti hakata ja potkia, käyttäen apuna rautatankoja ja puukkoja.

Toisella videolla taas näkyy, miten "rauhan"aktivistit olivat valmistautuneet ratsian vastaanottamiseen väkivallattomasti polttopulloin ja kranaatein, sekä yrittävät kidnapata yhden sotilaista.

Loppujen lopuksi, kun terroristit"rauhanaktivistit" saavat yhdeltä tajuttomaksi isketyltä merikommandolta otettua haltuunsa aseen, ilmeisenä aikomuksenaan ampua merisotilaita, sotilaat ovat pakotettuja avaamaan tulen:

He ryntäsivät päälleni, hakkasivat minua kepeillä ja veivät kiväärini. Vedin pistoolini esiin, eikä minulla ollut muuta vaihtoehtoa kuin ampua”, kertoi operaatioon osallistunut merisotilas.

Merisotalain ja kv-lain mukaan kaikilla yksittäisillä valtioilla on oikeus konfliktitilanteessa julistaa saarto ja pysäyttää sekä tarkastaa rannikkoaan tai satamiaan lähestyvät laivat, myös aluevesirajansa ulkopuolella ja myös kansainvälisellä merialueella, jos laiva on lähestymässä aluetta, joka katsotaan sotatoimialueeksi. Ainoastaan toisen valtion aluevesillä ei saa operoida. Ratsia ei tapahtunut toisen valtion vesillä.

Mitä kansainvälisiin vesiin tulee, niin Välimerellä ei edes ole kansainvälistä merialuetta. Toisin kuin isoilla valtamerillä, koko Välimeri on jaettu aluevesi- ja talousvesivyöhykkeisiin eri alueen valtioiden kesken. KV-lain ja merilain mukaan kansainväliseksi merialueeksi katsotaan vain alueet, jotka eivät ole jonkin valtion aluevesiä tai talousvesiä. Israel ei siis suorittanut saartoon liittyvää ratsiaansa kv-vesillä, ja vaikka se niin olisi tehnyt, sillä olisi ollut siihenkin oikeus.

Israelia on tapauksen vuoksi kehdattu terroristijärjestöjen"rauhantahtoisten" avustusjärjesteön ja arabimaiden toimesta jopa syyttää merirosvouksesta. Tiedoksi, että siinäkin tapauksessa, että tapaus olisi sattunut oikeasti kansainvälisellä merialueella, ja vielä johonkin alukseen joka ei olisi ollut matkalla Gazaan, niin silloinkin kv-lain mukaan merirosvouksesta voidaan puhua vain "yksityisten" toimijoiden osalta. Valtioiden osalta ei.

Kun vastassa on laillista meriratsiaa tekevä merivoimien aseistettu sotilas, vain terrorristit ja hullut käyvät kimppuun kivin ja kepein. Mikäli nyt sattuu olemaan, etteivät ns. "aktivistit" olleet terroristeja (näin ainakin jos terroristijärjestö Hamasia uskomme, ja miksi emme uskoisi?), niin luodista saaneille kivenheittäjille ja putkenheiluttajille voitaisiin myöntää Darwin-palkinto.

Gaza-saattueen järjestäjät ovat mediassa syyttäneet koko ajan Israelia siitä, että se ei päästä apua Gazaan, ja näännyttää lapsia nälkään. Tosiasiassa Israel ja YK toimittavat Gazaan ruokaa, lääkkeitä ja muuta humanitaarista apua 15 000 tonnia joka viikko. YK:n oman ilmoituksen mukaan sen varastot Gazassa ovat tällä hetkellä niin täynnä, että lisää ei olisi mahtunut. Saattue olisi tuonut Gazaan vain 10 000 tonnia apua, kertaluontoisesti, ja vähemmän kuin Israel toimittaa joka viikko.

Israel oli moneen otteeseen varoittanut etukäteen saattuetta, että sitä ei tultaisi päästämään saartorenkaan läpi ja tarjonnut mahdollisuutta kuljettaa avustustarvikkeet Ashdodin sataman kautta maateitse Gazaan. Ratkaisu ei kelvannut, koska saattueen ja "rauhan"aktivistien ilmeisenä tarkoituksena ei ollutkaan humanitaarinen apu, vaan yksinkertaisesti tahallinen, väkivaltainen provokaatio.

P.S.  http://www.heraldsun.com.au/opinion-old/dont-fall-for-islamist-hype/story-e6frfhqf-1225874185912

P.P.S. Gaza-saattueen järjestäneet järjestöt kuten ISM ja  IHH ovat viranomaislähteiden mukaan sekaantuneet terrorismin tukemiseen. IHH tukee (ja rahoittaa) terroristijärjestö Hamasia, ja ISM:n aktivistit taas ovat jääneet kiinni sekä terroristien rahoittamisesta että naiivien länsimaisten idioottien toimittamisesta ihmiskilviksi terroristeille.

----------------------

Edit 4.6.

Nostettu kommenttiosiosta:
Israelin toiminta kansainvälisillä vesillä on merilain mukaista.

1. Israel on tällä hetkellä aseellisessa konfliktissa Gazaa hallitsevan Hamasin kanssa. Gazasta on toistuvasti pommitettu Israelissa sijaitsevia siviilikohteita asein, jotka on salakuljetettu meren kautta.

2. Merisaarrot ovat kansainvälisen lain mukainen legitiimi ja tunnustettu toimenpide, jota voidaan käyttää osana aseellista konfliktia.

3. Saarto voidaan saattaa voimaan merellä, mukaan lukien kansainväliset vedet, niin kauan kun se ei estä pääsyä puolueettomien valtioiden satamiin.

4. Länsimaiden laivastokäsikirjat katsovat merisaarron tehokkaaksi laivastotoimeksi ja määrittelevät useita kriteerejä jotka saarrossa on otettava huomioon.

5. Israel julkisti saarron voimassa olon ja saartovyöhykkeen tarkat koordinaatit hyväksyttyjä, kansainvälisiä, ammattikäytössä olevia meriliikenteen kanavia käyttäen. Israel teki myös asiaan kuuluvat ilmoitukset.
http://info.mot.gov.il/EN/inde…;Itemid=12

6. Kansainvälisen tapaoikeuden (customary law) mukaan tietoa saarron olemassaolosta voidaan pitää varmistettuna sen jälkeen kun saarto on julistettu ja asianmukainen varoitus on annettu ylläolevalla tavalla.

7. Kansainvälisen merilain mukaan, kun merisaarto on voimassa, mikään alus ei voi saapua saarretulle alueelle. Tämä koskee sekä siviilialuksia että vihollisen aluksia.

8. Mikä tahansa alus joka loukkaa tai yrittää loukata merisaartoa voidaan ottaa haltuun, tai sille voidaan hyökätä kansainvälisen lain mukaan. Aluksen katsotaan yrittävän saarron murtamista siitä hetkestä lukien kun se jättää satamansa aikomuksena ohittaa saarto.
http://www.icrc.org/ihl.nsf/FULL/560?OpenDocument

Oli rikollista a) yritää rikkoa saartoa ja b) ryhtyä väkivaltaan tarkastusviranomisia vastaan.

Eli lopetetaan se höpinä ”laittomasta hyökkäyksestä kansainvälisillä vesillä”. Israelilaiset ovat tarjonneet avustuskuljetuksille toisen reitin lähisataman kautta, jossa suoritetaan tarkastustoimet, jonka jälkeen ne voidaan toimittaa eteenpäin vaikkapa YK:n toimesta.

Tämä ei kuitenkaan kelvannut ”rauhanaktivisteille”.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Veli-Pekka Kortelainen

2#: Lueppa uusiksi. Kansainvälinen laki on kansainvälinen laki ja merilaki on merilaki.

Ja nuo ovat faktoja, eivät satua.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Ihmettelen kyllä, miten kritiikittömästi rauhanaktivisteja kohtaan media/ poliitikot jne. on suhtautunut. Media on suorastaan paskonut housuihinsa asiassa.

Veli-Pekka Kortelainen

Jotu: Kyse ei ole valtioiden välisestä sodasta, vaan Israelin sodasta sen hallitsemalla alueella toimivaa terroristijärjestöä vastaan.

Saarto on laillinen, piste.

Tietoni eivät ole miltään "karmel-yhdistykseltä", lueppa linkit (suora linkki merilakiin tuolla).

Veli-Pekka Kortelainen

Jotu 2:

Gazalaisia näännyttää Hamas, ei Israel. Ks. taas yksi esimerkki:

http://www.haaretz.com/news/hamas-confiscates-huma...

Hamas haluaa pitää väestön hätää kärsimässä, jotta se voisi pitää aluetta hallinnassaan.

Ainoa keino terroristijärjestö Hamasille pitää asemansa on tehdä väestö riippuvaiseksi itsestään, ja pitää se aliravittuna, jotta väki olisi tyytymätöntä, ja tyytymättömyys voitaisiin kanavoida poliittisesti Israelin vastustamiseksi.

Siksi sen on pakko kaapata avustustarvikkeet itselleen, ja jakaa vain muruja väestölle.

Veli-Pekka Kortelainen

Jotu 3: Tuo on vuodelta 2009 raketti-iskujen aikaan.

Päivitä infosi.

Veli-Pekka Kortelainen

jotu 4: Juuri siksi, että Gaza ei ole valtio, vaan autonominen alue Isralin sisällä, saarto on laillinen.

Gaza on ns. "territory", ja Israelin hallinnassa.

Toista valtiota vastaan Israelilla ei olisi oikeutta laittaa saartoa.

Myöskään Palestiina-nimistä valtiota ei ole olemassa.

Jukka Turunen (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus. Sinisilmäisyys muslimiterroristien edessä ei tuo rauhaa minnekään.

Veli-Pekka Kortelainen

17#

Tuo laki koskee myös tilannetta, jossa jonkun maan sisällä on konfliktialue, ja sinne yritetään viedä laittomasti rahtia.

Tarkoitatko Keskumäen "Henkiruhtinas Adolf Eichmann"-blogia? Kyllä, enkä vakuuttunut.

Veli-Pekka Kortelainen

16#

Kyseessä oli laillinen ja tarpeellinen poliisiratsia, joka kohdistui laittomasti rahtia konfliktialueelle kuljettavaa saattuetta vastaan.

"Humanitäärisen saattueen" järjestäneet järjestöt ovat USA:n viranomaiseten mukaan terroristien rahoittajia ja tukijoita (mutta sitähän henkisesti ex-Neukkulassa olevat islamofasistien "hyödylliset idiootit" eivät kai tunnusta, koska se on "propagandaa").

klerk (nimimerkki)

Veli-Pekka Kortelainen kommentoi:
2.6.2010 14.37

"Kyseessä oli laillinen ja tarpeellinen poliisiratsia, joka kohdistui laittomasti rahtia konfliktialueelle kuljettavaa saattuetta vastaan."

Höpö höpö. Te perussuomalaiset olette se vihon viimeinen natsipuolue. Poliisiratsia my ass. Kommandot tappavat siviilejä kansainvälisillä vesillä ja sinä tampio vielä puolustelet asiaa.

Miten muuten gazan edusta on israelin vesialuetta? Kartasta päätellen se on gazan omaisuutta?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Gaza_Strip_m...

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Tuomo Hirvi kommentoi: "...vaan kyseessä oli täysin tarpeeton voimankäyttö humanitääristä apua vievän saattueen kanssa, josta tuli ihmisuhreja."

Nyyh..

klerk (nimimerkki)

Risto Aallonharja kommentoi:
2.6.2010 16.04

"Hypoteettinen skenaario missä Suomi ampuisi päivittäin raketteja Venäjälle on oikeutettu vertaus"

Niin suomi ampuikin. Lopputuloksena n.viiden vuoden itsenäisyyskamppailun jälkeen oli itsenäinen suomi. Sitä enempää Palestiina ei vaadi.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Kyllä video paljasti kaiken. Tosi "rauhanaktivisteja!"

Käsittämätöntä, että maailman media uskoo kaiken selvittelemättä taustoja ollenkaan.

klerk (nimimerkki)

Lehkamo:

Kerroppa sinäkin, mitä kommandot tekivät siviilialuksella kansainvälisillä vesillä? Yhdeltäkään kotinaisilta ei ainakaan vielä ole tullut vastausta.

Jouko Piho

#29

Israelin joukot pyrkivät estämään aluksen pääsyn suoraan Gazaan. Avustuslasti oli tarkoitus päästää läpi, mutta Ashdodin sataman ja sitten maakuljetuksen kautta. Yksi laiva ei kuitenkaan suostunut tähän järjestelyyn. Kyse oli provokaatiosta, että saataisiin taas maailmalle Israelia tuomitsevia otsikoita. Estämisen olisi voinut tehdä Israelin aluevesirajan sisäpuolellakin, mutta ilmeisesti Israel halusi selvittää asian ennen aluevesirajan ylittämistä.

klerk (nimimerkki)

Piho

Kai jokainen ymmärtää, että kyseessä oli provokaatio. Jopa lapsetkin. Silti kansainvälisillä vesillä tehty murhaoperaatio ei ole mitenkään perusteltavissa.

Minkä Israelin aluevesiltä? Katso karttaa ja totea itse, että kyseessä ei ole israelin aluevedet: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Gaza_Strip_m...

Israel ei oloe lähelläkään, eikä alukset olleet menossa israeliin. Israel on yksipuolisesti julistanut saarron, jonka YK on tuominnut. Israel siis toimii laittomasti alueella ja murhaa siviilejä.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

#29 Mitä "rauhanaktivistit" tekevät metalliputkilla, kirveillä, pommeilla, puukoilla, kepeillä, nyrkiniskuilla, potkuilla, kannelta alas heittämisellä tai väkivallalla ylipäätänsä?

Jouko Piho

#31

Klerk

Käytät sanaa "murhaoperaatio". Tiedätkö, mitä sana murha tarkoittaa?
Sotilailla ei ollut tarkoituksena tappaa ketään, mutta he joutuivat avaamaan tulen itsepuolustuksen takia. Ilman laivallaolijoiden aggressiivisuutta kukaan ei olisi kuollut laivalla.
Itsepuolustuksen sanominen murhaksi on sanojen väärinkäyttöä, suoranaista sanojen raiskaamista.
Murha edellyttää tietoista ja motivoitunutta ennakkosuunnitelmaa, että juuri ne ja ne henkilöt halutaan surmata. Mistään sellaisesta suunnitelmallisesta murhaamisesta ei laivalla ollut kyse.
Sanan murha käyttö onkin vain tunteenomaista ja täysin epäasiallista liioittelua ja Israelin syyttämistä sellaisesta, mitä Israel ei ole tehnyt.

Jouko Piho

http://www.adressit.com/israelin_tueksi

Adressi Israelin tueksi!

Tämä adressi on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat tukea Israelia ja seistä sen rinnalla ja levittää oikeaa tietoa Israelista!

Henry Bjorklid

# 32:
"Klerk, onko YK mielestäsi itsensä kanssa umpisolmussa antaessaan ottaa kiinni somalipiraatteja kansainvälisillä ei-kenenkään-vesillä?"

Ei se ole umpisolmussa. Sillä vaan ei ole resursseja ottaa kiinni esim. israelilaisia merirosvoja jotka toimivat kv. vesillä.

Henry

Henry Bjorklid

Jouko Piho! Jos haluat antaa oikeaa tietoa, niin miten olisi tämän BBCn jutun lähettäminen kaikille ystävillesi?
Jos joku asia ei pidä paikaansa, ilmoittanet minulle, jooko?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7545636.stm

Henry

Jouko Piho

Israel Update:
Pääministeri Benyamin Netanyahu antoi lausunnon koottuaan diplomaattisen turvallisuuskabinettinsa kiireiseen istuntoon Jerusalemissa eilen: ”On tärkeää ymmärtää, että tämä saarto on välttämätön Israelin turvallisuuden suojelemiseksi ja oikeudeksi puolustaa itseään.” Hän kutsui Gazan kaistaa Iranin tukemaksi ”terrorivaltioksi”, ja siksi on tärkeää estää sitä saamasta aseita yhtä hyvin ilmateitse, kuin meri tai maakuljetuksina. Hän selitti, että aseita sinne salakuljetetaan tunnelien kautta, mutta valvomattomina laivakuljetuksina niiden määrä moninkertaistuisi. ”Israelin viime marraskuussa Välimerellä pysäyttämässä Francop-aluksessa yksin oli 200 tonnia aseita. Meritien avaaminen Gazaan aiheuttaisi valtavan uhkan Israelin asukkaitten turvallisuudelle. Siksi saarto on paikallaan ja alusten tutkiminen välttämätön,” Netanyahu selitti palattuaan keskeyttämältään Amerikan matkaltaan.

Jouko Piho:
Israel on siis julistanut saarron oman turvallisuutensa takia, koska Israelin ja Gazaa hallitsevan Hamasin välillä on käytännössä sotatila. Israelin on pakko tarkistaa kaikki avustuslaivat, jotta Gazaan ei virtaisi valtavia asemääriä. Kun tällainen tarkistus tehtiin ja haluttiin pakottaa laiva Ashdodiin eikä sen annettu mennä suoraan Gazaan, laivallaolijat hyökkäsivät israelilaisten kimppuun hakaten heitä sairaakuntoon. Lopulta tilanne oli niin uhkaava, että israelilaisten oli pakko turvautua voimatoimiin. Tilanne on ikävä, että näin kävi, mutta israelilaiset eivät hyökänneet laivaan murhaamaan viattomia siviilejä, vaan laivallaolijat hyökkäsivät ensin israelilaisten kimppuun.
Kyse on sodasta ja poikkeavista poliittisista tahdoista. Israel haluaa olla olemassa juutalaisena valtiona, mutta Hamas ei halua mitään juutalaista valtiota Lähi-itään. Kyse on viime kädessä Israelin tuhoamiseen tähtäävästä holokaustisodasta.
Sodassa tulee aina uhreja. Yksi suurimpia uhreja on totuus.

klerk (nimimerkki)

Arto Lehkamo kommentoi:
2.6.2010 17.55

"Mitä ”rauhanaktivistit” tekevät metalliputkilla, kirveillä, pommeilla, puukoilla, kepeillä, nyrkiniskuilla, potkuilla, kannelta alas heittämisellä tai väkivallalla ylipäätänsä?"

Mitä sinulla on aseistuksena kotonasi, kun vihollinen hyökkää? Metalliputkia, kirves, veitsi, puukko, nyrkit, potkut ja pihalle heitto.

Henry Bjorklid

Jouko Piho

Miten lasten värikynien tuontikielto vaikuttaa militantteihin? Tai kirjat? Tee? Kahvi?

Henry

klerk (nimimerkki)

Jouko Piho kommentoi:
2.6.2010 18.24

"Käytät sanaa ”murhaoperaatio”. Tiedätkö, mitä sana murha tarkoittaa?
Sotilailla ei ollut tarkoituksena tappaa ketään, mutta he joutuivat avaamaan tulen itsepuolustuksen takia."

Piho: Kerro vielä mitä kommandosotilaat tekivät kansainvälisillä vesillä siviilialuksella?

Mitä itsepuolustusta se on, kun hyökkää siviililaivalle?

klerk (nimimerkki)

Risto Aallonharja kommentoi:
2.6.2010 17.53

"Klerk, onko YK mielestäsi itsensä kanssa umpisolmussa antaessaan ottaa kiinni somalipiraatteja kansainvälisillä ei-kenenkään-vesillä?"

Miten somalit liittyvät israelin murhaoperatioon kansainvälisillä vesillä? EI YHTÄÄN MITENKÄÄN.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Itse asiassa taloudellisesti eniten saarrosta hyötyy Hamas.

Jukka-Pekka Vasara

Lisäksi tääällä pitäisi ymmärtää tämänkin farssin varsinainen opetus: monikulttuurisuus ei toimi edes silloin kun kulttuurien arvopohjat ovat melko lähellä toisiaan kuten juutalaisten ja muslimien kesken on.

klerk (nimimerkki)

Johan Tranberg kommentoi:
2.6.2010 19.35

"Lisäksi tääällä pitäisi ymmärtää tämänkin farssin varsinainen opetus"

Tietenkin sinä idiootti voit pitää 9 ihmisen murhaa ja kymmenien haavoittumista farssina, mutta aivolliset ihmiset tuomitsevat murhat.

Jouko Piho

Liitän tähän sähköpostissa saamani Jouni Suonsivun kirjoituksen, jossa on asiatietoa merisaarrosta.

Israelin toiminta kansainvälisillä vesillä on merilain mukaista.

1. Israel on tällä hetkellä aseellisessa konfliktissa Gazaa hallitsevan Hamasin kanssa. Gazasta on toistuvasti pommitettu Israelissa sijaitsevia siviilikohteita asein, jotka on salakuljetettu meren kautta.

2. Merisaarrot ovat kansainvälisen lain mukainen legitiimi ja tunnustettu toimenpide, jota voidaan käyttää osana aseellista konfliktia.

3. Saarto voidaan saattaa voimaan merellä, mukaan lukien kansainväliset vedet, niin kauan kun se ei estä pääsyä puolueettomien valtioiden satamiin.

4. Länsimaiden laivastokäsikirjat katsovat merisaarron tehokkaaksi laivastotoimeksi ja määrittelevät useita kriteerejä jotka saarrossa on otettava huomioon.

5. Israel julkisti saarron voimassa olon ja saartovyöhykkeen tarkat koordinaatit hyväksyttyjä, kansainvälisiä, ammattikäytössä olevia meriliikenteen kanavia käyttäen. Israel teki myös asiaan kuuluvat ilmoitukset.
http://info.mot.gov.il/EN/index.php?option=com_con...

6. Kansainvälisen tapaoikeuden (customary law) mukaan tietoa saarron olemassaolosta voidaan pitää varmistettuna sen jälkeen kun saarto on julistettu ja asianmukainen varoitus on annettu ylläolevalla tavalla.

7. Kansainvälisen merilain mukaan, kun merisaarto on voimassa, mikään alus ei voi saapua saarretulle alueelle. Tämä koskee sekä siviilialuksia että vihollisen aluksia.

8. Mikä tahansa alus joka loukkaa tai yrittää loukata merisaartoa voidaan ottaa haltuun, tai sille voidaan hyökätä kansainvälisen lain mukaan. Aluksen katsotaan yrittävän saarron murtamista siitä hetkestä lukien kun se jättää satamansa aikomuksena ohittaa saarto.
http://www.icrc.org/ihl.nsf/FULL/560?OpenDocument

Oli rikollista a) yritää rikkoa saartoa ja b) ryhtyä väkivaltaan tarkastusviranomisia vastaan.

Eli lopetetaan se höpinä "laittomasta hyökkäyksestä kansainvälisillä vesillä". Israelilaiset ovat tarjonneet avustuskuljetuksille toisen reitin lähisataman kautta, jossa suoritetaan tarkastustoimet, jonka jälkeen ne voidaan toimittaa eteenpäin vaikkapa YK:n toimesta.

Tämä ei kuitenkaan kelvannut "rauhanaktivisteille".

Ellette tiennyt, kerrottakoon, että saattueen pääjärjestäjätaho, turkkilainen IHH tunnetaan väkivaltaisena, terrorismia tukevana äärijärjestönä, jolla on yhteydet mm. Hamasin kanssa.

Jouni Suonsivu
Tampere

Jouko Piho

#43

Karjalainen kirjoitti: " Israel hyökkäsi laivaan kun astui sille, ei taisteluja voida laittaa alkamaan siitä kohtaa kun muut vastaavat israelin hyökkäykseen.
hiukan rehellisyyttä piho, sentään olet ollut opettajakin."

Israel ei hyökännyt laivaan, vaan suoritti sille pysäytysoperaation voimassa olevan merisaarron takia, koska Israelin ja Hamasin välillä on käytännössä jatkuva sotatila. Taistelut alkoivat vasta siinä vaiheessa, kun jotkut laivallaolijat kävivät israelilaisten kimppuun. Silloin itsepuolustus oli israelilaisille ainoa mahdollisuus.
Olen rehellinen.
Viittaus entiseen ammattiini (olen nyt eläkkeellä) on väärää argumentointia.

Jouko Piho

#44

Henry kysyi: "Miten lasten värikynien tuontikielto vaikuttaa militantteihin? Tai kirjat? Tee? Kahvi?"

En tiedä.
En ole perehtynyt saarron yksityiskohtiin.
Toivon saarron loppumista ja koko konfliktin loppumista.
Mutta siihen tarvitaan muutakin kuin Israelin yksipuolista periksiantamista. Hamas ei halua edes tunnustaa juutalaisen valtion olemassaolon oikeutusta.

Jouko Piho

#45

Klerk kysyi: "Kerro vielä mitä kommandosotilaat tekivät kansainvälisillä vesillä siviilialuksella? Mitä itsepuolustusta se on, kun hyökkää siviililaivalle?"

Etkö vieläkään tiedä?
Kysymyksiisi on annettu vastaus jo monta kertaa. Luetko sinä vastauksia ollenkaan? ja jos luet, niin aivan tahallaanko haluat olla ymmärtämättä lukemaasi ja jatkat samojen väitteiden inttämistä?

Lue vaikka vastaukseni #50, jossa siteeramani Jouni Suonsivu esittää merisaarron faktat hyvin.
Israelilaiset eivät hyökänneet laivalle. Kyse oli aluksen laillisesta pysäyttämisestä, koska laiva ei totetellut Israelin määräyksiä olla menemättä suoraan Israelin merisaartamaan Gazaan (aseiden salakuljetuksen estämiseksi). Tämä laivan kieltäytyminen oli provokatiivinen sotatoimi, jolla vastustettiin Israelin auktoriteettia.

Jos olisi ollut kyse Israelin hyökkäyksestä, israelilaiset olisivat tulleet laivaan aseet heti paukkuen. Nyt israelilaiset saivat ensin pahasti turpaansa, monet joutuivat sairaalakuntoon, ennen kuin he joutuivat turvautumaan itsepuolustukseen, mikä on sallittua kaikissa olosuhteissa.

Jouko Piho

Sain juuri seuraavan tiedon.
Free Gaza -järjestön jäsen, Greta Berlin, joka on yksi Gazaan yrittäneen laivueen järjestäjistä, selvensi ryhmän tarkoitusperiä sanomalla: "Me emme yritä olla mikään humanitaarinen missio."(We're not trying to be a humanitarian mission.)

Tämä on rehellistä puhetta.

Kyseessä oli näennäisesti humanitäärinen avustuslaivue. Ainahan muita tarkoituksia yritetään peittää yleisesti hyväksyttävillä asioilla.

Todellisuudessa kyse oli Israelin merisaarron haastamisesta eli kyseessä oli provokatiivinen sotatoimi.

Sodissa tulee aina uhreja. Joka leikkiin lähtee, se leikin kestäköön.
Joka sotaan lähtee, valmistautukoon uhreihin.

Näinhän monet laivalla olijat olivatkin valmistautuneet. On olemassa erinäisiä lähteitä, jotka kertovat siitä, että osa laivalla olevista muslimeista piti ensimmäisenä tavoitteenaan tulla marttyyriksi. Eli oli kiire päästä paratiisin neitsyeiden seuraan.

Toimituksen poiminnat