Pohjatuulen Valtakunta Viileää puhuria pohjoiselta taivaalta

Kiitos, oi Keskusta, kiitos! *hali*

Valitsemalla Kiviniemen-Laanisen linjan, olette pelastaneet Perussuomalaisille massiivisen äänivyöryn tulevissa vaaleissa täällä Pohjois-Suomessa.

Kiviniemen city-liberaali linjaus on juuri sitä "lääkettä", joka on tähänkin asti karkoittanut väkeä Keskustasta Perussuomalaisiin, ja Laanisen valinta on myrkkyä Korhosta tukeneelle kenttäväelle.

Pahin mahdollinen vaihtoehto Keskustan johtoon meidän Persujen kannalta olisi ollut Väyrynen. Hän olisi saattanut kyetä imaisemaan EU-kriittisen maton PS:n alta. Toiseksi pahin vaihtoehto, Pekkarinen, olisi myös kohottanut Keskustan perinteisten äänestäjien mielialoja ja hidastanut maakuntien ja Pohjoisen miesten äänien valumista Persuille.

Kerrankin kävi niin, että Kepu petti suorastaan ihanalla tavalla, median avustamana, eivätkä pelkoni toteutuneet!

Siispä:  Thank you Kepu, for making my day!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Aku Ankka

Siitä olemme yhtä mieltä, että toivomme Kepulle pikaista poismenoa. ;)

Mutta tuo maaseutukeskeisyys on Perussuomalaisille ihan oikea ongelma. Jos rehellisiä ollaan, niin tällä hetkellä aluepolitiikka ja maaseudun elinolosuhteiden tukeminen ja maataloustuet kuppaavat kaupunkilaisveronmaksajaa todella törkeästi. Kaikki luonnollinen kasvu estyy, kun jos kaupungissa jotain tienataan, se heti kärrätään Takahikiälle, jotta siellä voisi lääkäri kiertää talosta taloon, ja ukot pääsisivät hyvää tienpiennarta pitkin keskiolutbaariin.

Siinä välissä kaupunki kurjistuu, terveyskeskukset myyvät "ei oo":ta ja vähitellen kuolee myös menestymisen halu. Hyvänä esimerkkinä Espoon negatiivinen valtionapu vuosien ajan - tulkaapa katsomaan espoolaislähiöitä ja kysymään, ovatko ihmiset tyytyväisiä palveluihin, ympäristöön tai edes tiestöön. Eivät ole. Mitään ei voida edes korjata, kun rahat viedään Kepu-kuntiin.

Pidän mm, siksi Perussuomalaisia valehtelijoina, koska heillä ei ole tähän minkäänlaista ratkaisua. Ei valitettavasti ole mahdollista ylläpitää sekä muolevaa maaseutua että saada kaupungit voimaan hyvin. Minusta maaseudusta tulisi hiljalleen luopua, ja antaa kaupunkien pitää rahansa.

Kertokaa, Persut, kaupunkilaisille selvästi, että haluatte olla Kepuakin Kepumpi, ja rahdata kaikki verorahat aluepolitiikkaan. Kertokaa, ettei teillä ole kaupunkilaisille mitään annettavaa. Loppuupa turha gallupmenestys.

Aku Ankka

Sorry, piti kirjoittaa "kuolevaa maaseutua"...

M-T Heikka

Järnefelt-hyvä, nyt sinä olet ymmärtänyt asian täysin väärin: ikiaikainhan eteläinen Suomi ja varsinkin Helsinki, on kupannut maaseutua, ja erityisesti pohjoista Suomea.

Siksihän pohjoissuomalaiset juurikin vihaavat demareita.

Jorma Tapio (nimimerkki)

Itse blogitekstistä: Keskusta sai oman urpilaisensa, Kokoomus ja perussuomalaiset kiittävät.

Mitä kommentteihin tulee, niin varsinainen tuotantotoiminta eli rahan ansaitseminen taitaa sijoita Helsingin ulkopuolella. Siis kaivostoiminta, metalliteollisuus, paperiteollisuus, maa- ja metsätalous, elintarviketeollisuus jne.. Teollisuuden vientimiehet ajavat autonsa Vantaan lentoaseman parkkiin käymättäkään Helsingissä.

Toki tulonsiirrot ovat usein haitallisia, pönkitetään niillä sitten kannattamatonta tuotanto/rahoitus/palvelu/koulutus/kulttuuritoimintaa tai varsinkin hallintobyrokratiaa.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

#4 Jorma Tapio sanoi sen niin kuin minäkin olen aina ajatellut: pääkaupunkiseudulla ei ole ollut mitään perusteollisutta Salmisaaren viinatehtaan lopettamisen jälkeen. Olen viime aikoina kierrellyt paljon tuolla Tuusulan seudulla ja siellä rakennetaan kuin viimeistä päivää; omakotitaloa ja teollisuushallia nousee vieri viereen. Hyvät veronmaksajat siirtyvät puolen tunnin ajomatkan päähän Helsingistä. Jätkäsaareen rakennetaan ruotsinkielisiä kortteleita, missä paremmat eläkeläiset makoilevat rahakasojensa päällä. Kaikki on yhtä helvetin suurta Rkp: n hallitsemaa säätiötä ja veroja ei maksa kukaan. Täällä pk- seudulla suurin ongelma on museovirasto ja vihreät, kaikki tuotannolliseen toimintaan tulevat rakennukset joutuvat vuosien valituskierteeseen. Urpilainen ja vihreät naisministerit ovat munanneet niin pahasti itsensä, että naisääniä on kasapäin jaossa ja vakuuttavasti esiintyvän Mari Kiviniemen on helppo napata ne. Naiset ovat hämmästyttävän solidaarisia omalle sukupuolelleen, siinä ei puoluekanta paljon paina. Veikkaan kepun nousevan rajusti seuraaviin vaaleihin mennessä.

Aku Ankka

Jorma Tapio ja Jukka Kaulanen pistivät miettimään - tottahan se on, ettei pääkaupunkiseudulla ole mitään oikeasti tuottavaa. Ei louhita malmeja, ei ole tehtaita. Onko ajatuksenne siis se, että pääkaupunkiseudun verotulot syntyvät siitä, että sadat tuhannet ihmiset puuhastelevat myydäkseen Kehä III:n toisella puolella tuotettuja tuotteita?

Nyt tulee vain uusi huolen aihe: missä ja mitä ne tuotteet ovat? Maataloutemme tuotteet eivät pärjää maailmalla muuta kuin vientituilla. Malmeja ei riitä vietäväksi asti, koska uraanin louhintaa ei ole sallittu - sille olisi kyllä kysyntää. Puunjalostusteollisuus on viime vuosina kuihtunut voimakkaasti. Ihmetyttää, että tämä yhteiskunta on pystyssä ollenkaan.

MHeikka, ymmärrän Sinuakin, mutta erityisesti Pohjois-Suomea ajatellessa herää ihmetys - mitä eteläsuomalaiset olisivat voineet köyhästä Lapista viedä? Lappiahan on tuettu pitkän aikaa. Viimeiset roistot olivat pirkkalalaiset, jotka verottivat lappalaisia Ruotsin kuninkaankin luvalla.

Mutta kaikesta huolimatta ei se silti voi olla ratkaisu, että maksetaan maaseudun olemassaolosta. Tai sitten pääkaupunkiseudulla pitäisi ensin saada asumisen ja elämisen hinnat maaseudun tasolle. Silloin annettavaa riittäisi muuallekin. Ehkä valtion tulisi säätää vuokrakatto takaisin ja sementoida asuntojen maksimineliöhinta. Myös Keskon ja S-ryhmän sopuisa hintakartelli tulisi voimatoimin purkaa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

# 6. Lapilta on viety kaikki. Lapinlitto on vaikka mistä kotosin. Lappi on tuhottu. Jo aikoja sitte. Kaiken huippu on nuot sähkövoimaloitten huiputukset ja allasvaltaukset ja entäs sellutehas, joka tuli ja meni.

Vähänkkään jos pitemmältä ajalta katoma lappia, näemä, että son riistetty maa. Alkuperänen elämä tuhoutu, ko ihmisrievut höntitettiin luulehmaan, että hyvinvointi on jotaki, mitä se ei ole ollukkaan. Nyt on pohjoisen kurjuutta tämä ydinvoimaki tänne.

Täälä tuotettaan sähköä enämpi ko kulutettaan ja riittäs jopa Tornion Outokummulle, jos etelässä tekisittä omat sähkönne itte.

Massamatkailu ei ole kenenkkään onneksi. Ryypätä ja tanssia voi lähempänäki.

Mutta lapin omat jutut on hyytyhneet ja kaohneet aikoja sitte, että on tässä ihmettelemistä, että mitä nyt.

Lapin tukeminen on ollu näennäistä ja lappia tuhoavaa riistoa ja köyhyttämistä. Mietimäpä vähän lissää tätä lapin kohtaloa, näin yhtäkkiä en ossaa ees sanoa, mitä aattelen.

Mutta hallaus lumemedialle ja kepulaisille ja kokkoomukselle ja Kattaisen häirittijöille! Heips ja kiitos!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Siis Lapinliittoa mie tarkotin haukkua. Kirotusvire!!

M-T Heikka

Järnefelt,

Minä IHMETTELEN suuresti, miten muuten noin fiksu mies (ja ajattelen aidosti näin) voi kysyä silmät suurina, että mitä Helsinki on voinut viedä köyhältä lapilta.

Ensinnäkin ihmishenkiä. Kun sosialidemokraatit vetivät sen punalippunsa sinne Helsinkiin lepattamaan, piti täältä peräpohjolastakin lähteä nuoria miehiä tapattamaan itsensä teidän takianne. Onko kiitosmainintaa perille toimitettu?

Toisekseen, täältä on kupattu ikiaikain työvoimaa Helsinkiin. Täältähän on aina lähdetty.

Kolmanneksi raaka-aineet ovat made in Finland, vain raha on made in Helsinki.

Pitäisi sinun se sosialistina tietää.

M-T Heikka

Jos mie vielä saisin lisätä tarkennuksen tuohon, että "siksi lapissa on aina vihattu sosialidemokraatteja". Mie luulen nimittäin, että lapin vasurit ja kommaritkin sen älyävät, että demarit kannattavat keskittämistä, ihmisyyden kustannuksella...ja maan edun vastaisesti.

MEILLÄ vasuritkin ovat isänmaallisempia kuin Hkin kepulaiset. Son taihvaan tosi. Järki, se on ollut aina tuontitavaraa teille Helsingin herroille.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Lappi on ollut Suomen ikiaikainen, ikioma siirtomaa. Sieltä on viety luonnonvarat, työvoima, kaikki. Lukekaa historian kirjoista.

Helsingissä ei todentotta tuoteta kuin palveluja ja kukkupuhetta Arkusta mäen päältä.

Todenperin maakuntia riistetään pääkaupunkiseudun kustannuksella.

Eikä maaseutu ole kuoleva. Tänne tulee jatkuvasti uusia ihmisiä vaikka luonnollinen poistuma onkin suurempi.

M-T Heikka

Riikka, ihanaa!

Noin se on. Ei tosiaankaan maaseutu ole kuoleva. He jotka maaseudulla elävät, eivät varmasti sieltä muuta. He ovat niin sinnikkoa porukkaa. Itsekin kauan nuorempana ihmettelin, että miten ihmeessä ne vaan rakentelee uusia taloja "korpeen". Nyt olen muuttamassa sinne itsekin.

Eihän maataloja ole myynnissä koko Suomessa, ainakaan nettikaupoissa kuin muutama hullu tila. Lapista ei yhtään. Olen yrittänyt seurata asiaa, vaan ei löydy vertailuhinnastoja.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Suomikin on joutumassa kokonaisuudessaan riiston kohteeksi:

Esitys Euroopan rahoitusvakausvälineelle annettavista valtiontakauksista eduskunnalle

03.06.2010 | Tiedote 71/2010

Hallitus esittää lakia, jonka nojalla valtioneuvosto voisi antaa takauksia Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle.

Euroopan rahoitusvakausväline on European Financial Stability Facility -niminen Luxemburgin lain mukainen osakeyhtiö. Sen omistajina ovat kaikki euroalueeseen kuuluvat maat. Yhtiö antaa lainaa tai luottojärjestelyjä sellaisille euroalueeseen kuuluville valtioille, jolle on laadittu erityinen muiden euroalueeseen kuuluvien valtioiden hyväksymä talouden sopeutusohjelma.

Valtioneuvoston yleisistunto päättäisi valtiontakauksen antamisesta erikseen kullekin joukkovelkakirjalle tai velkasitoumukselle, jonka Euroopan rahoitusvakausväline laskee liikkeeseen sekä näihin liittyville koronvaihto- ja valuutanvaihtosopimuksille tai velkakirjojen liikkeeseenlaskuohjelmalle. Takaukset olisivat omavelkaisia.

Ennen takauksen myöntämisestä valtioneuvosto antaisi asiasta tiedonannon eduskunnalle.

Takauksia voisi olla voimassa yhteensä enintään 7,92 miljardia euroa. Määrä vastaisi Suomen Euroopan keskuspankin merkityn pääomaosuuden mukaan määräytyvää laskennallista osuutta takausten 440 miljardin euron kokonaismäärästä. Takauksia voitaisiin antaa enintään kolmen vuoden ajan yhtiön perustamisesta.

Ecofin-neuvosto päätti toukokuun 9. ja 10. päivinä pidetyssä ylimääräisessä kokouksessaan Euroopan talouden vakauttamispaketista Sen ensimmäinen osa on Euroopan rahoituksenvakautusmekanismi ja EU:n asetus sen perustamisesta tuli voimaan 13.5. Mekanismi on noin 60 miljardin euron suuruinen; komissio hankkii nämä varat pääomamarkkinoilta tai rahoituslaitoksilta. Toinen osa on rahoitusvakausväline, 440 miljardia euroa, jonka myöntämille lainoille hallitus nyt esittää takausmahdollisuutta. Paketin kolmas osa oli Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) osuus, noin 250 miljardia euroa.

Jos jokin euroalueeseen kuuluva jäsenvaltio tarvitsisi rahoitustukea, se maksettaisiin ensiksi Euroopan rahoituksenvakautusmekanismista. Toisessa vaiheessa, jos tämän mekanismin varat on käytetty ja lainoitusta tarvitaan lisää, myönnettäisiin lainoitusta erityisrahoitusyhtiöstä.

Euroalueeseen kuuluvien valtioiden on tarkoitus lähiaikoina sopia Euroopan rahoitusvakausvälineen ja sen toiminnan yksityiskohdista.

Lisätietoja: Lainsäädäntöneuvos Seppo Tanninen, puh. 09 160 33096

http://www.vm.fi/vm/fi/03_tied…s/name.jsp

Huomatkaa nyt, että hallitus esittää lakia jolla VALTIONEUVOSTO (= ei eduskunta) voisi antaa takauksia. Rahat hankitaan pankeilta.

Omavelkaisen takauksen perusteella velkoja saa sen sijaan vaatia takaajalta suoritusta heti, kun päävelka on erääntynyt. Velkoja saa itse asiassa valita, vaatiiko hän suoritusta velalliselta vai omavelkaiselta takaajalta.

Monta muutakin kiintoisaa kohtaa on tässä tiedotteessa.

Toimituksen poiminnat