*

Pohjatuulen Valtakunta Viileää puhuria pohjoiselta taivaalta

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 3 min 46 s sitten

Turussa tehty uusia kotietsintöjä - KRP: Pääepäiltyä yritetään kuulustella vielä tänään

1 tunti 2 min ago

Keskusrikospoliisin mukaan poliisi on tehnyt uusia kotietsintöjä muun muassa Turun Runosmäessä perjantain puukotusten vuoksi. Uusia kiinniottoja ei ole tehty.

Pääepäiltyä poliisi ei ole vielä päässyt kuulemaan, mutta kuulustelu yritetään järjestää vielä tämän päivän aikana. STT:n mukaan häntä esitetään vangittavaksi maanantaina.

Neljän muun epäillyn kuulustelut ovat jatkuneet, ja he ovat KRP:n mukaan olleet halukkaita selvittämään asioita poliisin kanssa.

Pohjois-Korealta hyytävä varoitus: ”Voi johtaa hallitsemattoman ydinsodan vaiheeseen”

2 tuntia 23 min ago

Pohjois-Korea on varoittanut Yhdysvaltoja kovin sanoin ennen huomenna maanantaina alkavaa Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteistä sotaharjoitusta.

–Sotaharjoitus on edesvastuutonta käytöstä joka voi johtaa hallitsemattoman ydinsodan vaiheeseen, Pohjois-Korea viestitti maan virallisessa sanomalehdessä Rodong Sinmunissa CNN:n mukaan sunnuntaina.

Pohjois-Korea varoitti myös, että sen ohjukset voivat kantaa Yhdysvaltoihin asti.

Eversti hoputtaa uutta tiedustelulakia: ”Ihmettelen, jos joku vielä kiistää kiireellisyyden”

3 tuntia 18 min ago

Eversti Martti J. Kari korostaa uuden tiedustelulain merkitystä. Lain valmistelussa vuodesta 2013 mukana ollut Kari sanoo, että valmisteilla olevan tiedustelulainsäädännön tavoitteena on tuottaa valtiojohdolle tilannekuvatietoa ja ennakkovaroituksia lakiesityksissä luetelluista uhkista.

–Jos selviää, että Turun hyökkääjä on kommunikoinut ulkomaille, ihmettelen, jos joku vielä kiistää tiedustelulain kiireellisyyden. Kaikkia iskuja ei koskaan pystytä estämään mutta viranomaisille pitää antaa mahdollisuus ja kyky yrittää suojata meitä, hän kommentoi Twitterissä.

 

Uusi varoitus salakavalasta haittaohjelmasta - havainnot räjähdysmäisessä nousussa

4 tuntia 7 min ago

Mirai-haittaohjelma kaappasi haltuunsa kotien laajakaistareitittimiä ja verkkokameroita jo viime vuonna. Nyt Mirai-havainnot ovat yllättäen kääntyneet räjähdysmäiseen nousuun.

Viestintäviraston raportoi päivittäisten Mirai-havaintojen ponkaisseen kesän alle sadan lukemista yhtäkkiä yli neljäänsataan. Lukemia on saatu painettua alaspäin palveluntarjoajien otettua yhteyttä saastuneiden laitteiden omistajiin, mutta Mirai-liikennettä näkyy suomalaisverkoissa edelleen.

Terrorismin tutkija Turun puukotusten syistä: ”Suomi on länsimaa”

4 tuntia 29 min ago

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun terrorismin tutkija Hans Brun sanoo, ettei Turun puukotuksille ole välttämättä yhtä yksittäistä selkeää syytä.

–Ei muuta kuin se, että Suomi on länsimaa, hän kommentoi Svenska Dagbladetille.

Keskusrikospoliisi (KRP) vaihtoi Turun puukotusten rikosnimikkeen lauantaina terroristisiksi murhiksi ja terrorististen murhien yrityksiksi. Ruotsin maanpuolustukorkeakoulun toinen terrorismin tutkija Magnus Ranstorp ei pidä tätä yllättävänä.

Turun puukottajan uhria auttanut: ”En ole sankari”

5 tuntia 22 min ago

Turussa perjantaina puukottajan ensimmäistä uhria auttanut Ruotsissa asuva Hassan Zubier kiistää olevansa sankari.

–En ole sankari. Tein sen, mitä olen koulutettu tekemään. Tein parhaani, enkä yhtään enempää, ensihoitajana työskentelevä Zubier kommentoi BBC:lle.

Zubier on kertonut kävelleensä Turun Kauppatorilla tyttöystävänsä kanssa juuri, kun puukotukset alkoivat.

Turun keskustassa aamulla runsaasti poliiseja - KRP: ”Ei syytä huolestua”

5 tuntia 58 min ago

Poliisi järjestää sunnuntaiaamuna Turun puukotuksiin liittyvän rekonstruktion kaupungin keskustassa.

–Alueella paljon poliiseja. Rekonstruktio osa esitutkintaa - ei syytä huolestua, Keskusrikospoliisi kertoo Twitterissä.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen mukaan rekonsruktio aiheuttaa lyhyitä liikennekatkoksia.

 

Näkökulma: Arvostetaan toisiamme – tai murhaajat voittavat

6 tuntia 10 min ago

Keskusrikospoliisi vaihtoi Turun puukotusten rikosnimikkeen lauantaina terroristisiksi murhiksi ja terrorististen murhien yrityksiksi

Rikosnimikkeen muuttuminen tutkinnassa teki koko tapauksesta aivan uuden. Nyt tiedetään, että Suomessa on tehty mahdollisesti terrori-isku, jonka taustatekijät saattavat olla poliittiset tai jyrkän uskonnolliset.

Antti Muurinen vastasi erohuutoihin voitolla

19.8.2017 23:12

Kehnoa kautta läpikäyvä HIFK pelasi jalkapallon Veikkausliigassa lauantaina 120-vuotisjuhlaottelunsa. HIFK:n fanit vaativat kannustushuudoissaan valmentaja Antti Muurisen eroa. Moinen on tällä kaudella toistunut useammassa ottelussa.

Tällä kerralla Muurisen ryhmä vastasi kritiikkiin voitolla kaadettuaan Rovaniemen Palloseuran 1-0. Pekka Sihvola teki komean, joskin hieman onnekkaankin voittomaalin.

Sauli Niinistö: ”Nyt on puhuttava maltilla ja tolkulla”

19.8.2017 17:08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vetoaa lauantaina julkaisemassaan kannanotossa suomalaisiin ja toivoo malttia.

–Vetoan mielipidejohtajiin, olivat he uskonnollisia tai aatteellisia, olivat heidän ryhmänsä pieniä tai suuria – nyt on puhuttava ennen kaikkea maltilla ja tolkulla. Sitä on vapaus ja sitä on vastuu.  

Niinistö korostaa, että kaikilla on vapaus sanoa mielipiteensä ääneen, mutta myös vastuu siitä, mihin sanat johtavat. 

Anssi Kelan pysäyttävä ulostulo: ”Osa on ollut sitä mieltä, että minut pitäisi tappaa”

19.8.2017 16:45

Muusikko Anssi Kela kertoo saaneensa jopa tappouhkauksia kerrottuaan perjantaina Facebookissa, että oli Turun Kauppatorilla vain hetki puukotusten jälkeen.

–Olen saanut kuulla olevani tapahtumiin osasyyllinen, koska olen mm. esiintynyt rasisminvastaisessa mielenosoituksessa. On tullut yksityisviestejä, joissa minua syytetään murhaajaksi. Osa kommentoijista on ollut sitä mieltä, että minut tai muita artisteja pitäisi tappaa, hän kertoo.

Kela korostaa pitävänsä Turun tapahtumia ”järjettöminä ja kuvottavina”.

Juha Sipilä: ”Olemme pelänneet tätä ja varautuneet tähän”

19.8.2017 16:21

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo, että Suomessa on oltu varautuneita terrori-iskuun.

–Ihmisten tappaminen on täysin tuomittavaa. Jos rikosnimike vahvistuu, Suomessa on ensimmäisen kerran tehty terroriteko. Olemme pelänneet tätä ja varautuneet tähän, hän sanoi tiedotustilaisuudessa lauantaina.

–Suomi ei ole saari.Näitä on tapahtunut Ruotsissa ja monissa Euroopan maissa ja nyt se sitten tapahtui Suomessa, hän jatkoi.

Sipilä korosti, että yksittäisen tapauksen perusteella ei saa tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. 

Tutkijat varoittavat ”lepsuilusta islamistien kanssa”: ”Kyse ei ole vain nuoren miehen kasvukipuiluun liittyvästä väkivallasta”

19.8.2017 15:51

Sotatieteen tohtori ja terrorismin tutkija Antti Paronen arvioi, että terroristisen tarkoituksen löytyminen Turun puukotusten motiiviksi on iso asia. 

–Näin siksi, että kyse ei ole vain nuoren miehen kasvukipuiluun liittyvästä väkivallasta, josta alkoholi-Suomi on saanut oman riittävän osansa, Paronen kirjoittaa Facebookissa.

Suomen uhka-arvio ennallaan - Supon tutkija: ”Iskijä sopii yleiseen terroriteon tekijän profiiliin”

19.8.2017 15:20

Suojelupoliisi (Supo) pitää Suomen uhka-arvion ennallaan.

–Nyt olemme ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa epäillään, että Suomessa on tapahtunut terroriteko. Tämä tapahtunut ei toistaiseksi vaikuta Suojelupoliisin uhka-arvioon, joka säilyy tasolla kaksi, kohonnut. Turun tapahtumien perusteella Suomeen kohdistuva uhka ei ole olennaisesti muuttunut, vaan arvioimamme uhka näyttää toteutuneen, Supon päällikkö Antti Pelttari sanoi tiedotustilaisuudessa lauantaina. 

Tutkinnanjohtaja: Turun puukotusten pääepäillyn lisäksi viisi muuta epäiltyä

19.8.2017 14:13

Turun puukotusten tutkinnanjohtaja, KRP:n rikoskomisario kertoo, että pääepäillyn lisäksi poliisi on pidättänyt neljä muuta miestä puukotuksiin liittyen.

–Meillä on yksi aktiivinen toimija, mies, Marokon kansalainen, joka on ilmoittanut iäkseen 18 vuotta. Häntä on yritetty tänään puhuttaa, mutta hän ei ole siihen ollut halukas. Pidätettynä on neljä muuta miestä, myös he ovat Marokon kansalaisia. Heidän osuuttaan tapahtumiin selvitetään.

Tämän lisäksi KRP on tehnyt yhdestä henkilöstä kansainvälisen etsintäkuulutuksen.

Suomen jalkapallo siirtyy Pertti Alajan jälkeiseen aikaan

19.8.2017 13:39

Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja menehtyi torstain ja perjantain vastaisena yönä. Hän hävisi taistelun syöpää vastaan.

Alaja valittiin Palloliiton puheenjohtajaksi 2012, mutta sitä ennenkin hän oli Suomen merkittävimpiä jalkapallojohtajia vuosien ajan.

Jalkapallojohtajana Alaja teki ennen kaikkea merkittävän kansainvälisen uran. Hän loi verkostoja Suomelle Kansainvälisessä Jalkapalloliitossa FIFA:ssa ja Euroopan Jalkapalloliitossa UEFA:ssa ja sai näissä johtavissa järjestöissä useita luottamustehtäviä.

Kolme Turun puukotusten uhreista edelleen tehohoidossa

19.8.2017 12:38

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa (TYKSin) on edelleen tehohoidossa kolme ihmistä. TYKSin tiedotteen mukaan lisäksi yksi potilas on osastohoidossa.

Perjantaisten puukotusten vuoksi hoidettavana oli yhteensä kahdeksan potilasta. Heistä neljä voidaan kotiuttaa tänään ja yksi henkilö pääsi kotiin jo aikaisemmin. 

Kaikkiaan potilaita saapui Tyksiin perjantain aikana kymmenen. Heistä yksi menehtyi.

Paula Risikko: ”Suomalaista yhteiskuntaa ei nujerreta pelolla ja vihalla”

19.8.2017 12:01

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) kertoo järkyttyneensä siitä, että Keskusrikospoliisi tutkii Turun puukotuksia terroritekona. Samalla Risikko korostaa, ettei terroristien saa antaa lietsoa vihaa ihmisten välille. 

–Terroristit haluavat lietsoa vihaa ihmisten välille. Emme saa antaa tämän onnistua. Suomalaista yhteiskuntaa ei nujerreta pelolla ja vihalla, Risikko kirjoittaa Twitterissä.

 

KRP: Turun puukotuksia tutkitaan terroristisina murhina, epäilty on Marokon kansalainen

19.8.2017 11:01

Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan Turun puukotuksia tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina sekä niiden yrityksinä. Perjantaina poliisi ei vielä halunnut ottaa kantaa siihen, oliko kyseessä terroriteko.

-Viranomaiset ovat jatkaneet tiiviisti eilisten Turussa tapahtuneiden puukotusten tutkintaa. Tekoja on tutkittu murhina, mutta yön aikana saadun lisätiedon myötä rikosnimikkeinä ovat nyt terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat sekä niiden yritykset, KRP:n Crista Granroth sanoo tiedotteessa.

Tässäkö yksi poliisin operaatioista? - TS: Poliisi kävi usean partion voimin vastaanottokeskuksessa

19.8.2017 10:14

Poliisi kävi perjantai-iltana usean partion voimin Pansion vastaanottokeskuksessa. Asiasta kertoo Turun Sanomat, jonka toimittaja oli paikalla Pansiossa.

Lehden mukaan perjantaina iltayhdeksän jälkeen vastaanottokeskuksen edessä oli parkissa useita poliisiautoja ja ainakin yksi paikalla olleista poliiseista kantoi konetuliasetta. Poliisit eivät halunneet kertoa saapumisensa syytä. 

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat