*

Pohjatuulen Valtakunta Viileää puhuria pohjoiselta taivaalta

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 11 min 22 s sitten

Puolan mäkikunkku voitti maailmancupin – Suomalainen surkeus jatkui

7 tuntia 8 min ago

Norja otti kolmoisvoiton mäkihypyn maailmancupin kisassa Vikersundin lentomäessä sunnuntaina. Pyeongchangin olympiakisoissa kolme mitalia voittanut Robert Johansson oli ykkönen, Andreas Stjernen kakkonen ja Daniel Andre Tande kolmonen.

Puolan Kamil Stoch oli kisassa kuudes. Se riitti Stochille maailmancupin kokonaiskisan voiton varmistamiseen.

Stoch voitti maailmancupin kokonaiskisan nyt toisen kerran. Ensimmäinen voitto tuli 2014.

Varoitus ”miljardimokan” mahdollisuudesta sotessa – Osmo Soininvaara: ”Me olemme tekemässä samaa virhettä”

18.3.2018 19:28

Vihreiden konkaripoliitikko Osmo Soininvaara varoittaa Suomea toistamasta Norjan ”miljardimokaa” sote-uudistuksessa.

–Norjassa tehtiin miljardimoka, jota me nyt matkimme, Soininvaara kirjoittaa Twitterissä.

Hän viittaa siihen, että norjalaiset siirsivät vajaat parikymmentä vuotta sitten erikoissairaanhoidon valtion vastuulle.

Tiukka sote-kysymys Juha Sipilälle: ”Onko hallitus ylipäätänsä tehnyt minkäänlaista riskianalyysiä?”

18.3.2018 19:03

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson vaatii Juha Sipilän (kesk.) hallitukselta vastausta kysymykseen, pitäisikö sote-uudistuksen valinnanvapausmalli lähettää notifioitavaksi EU-komissiolle. Korkein hallinto-oikeus on uudistusta koskevassa lausunnossa katsonut, että varminta olisi lähettää esitys Brysseliin.

Henriksson muistuttaa, että hallitus myöntää omassa lakiesityksessään, että ”täysin varmaa vastausta siitä, millainen on esitettävän valinnanvapausjärjestelmän EU –valtiontukioikeudellinen luonne, on mahdotonta antaa.”

Ensimmäisiä tulostietoja vuoti julki Venäjällä – Lähes 2000 epäilyä vaalivilpistä

18.3.2018 18:38

Venäläinen oppositiolehti Meduza on uutisoinut ensimmäisiä tulostietoja maan presidentinvaaleista. Lehden mukaan Novosibirskin piirin kommunistinen puolue on julkaissut tuloksia nettisivuillaan.

Maailmancup ohi – Suomalaishiihdon menestys muutaman tähden harteilla

18.3.2018 18:11

Maastohiihdon maailmancupin kauden viimeiset kisat hiihdettiin sunnuntaina Falunissa. Lauantaina 10 kilometrin perinteisen kisan voittanut Krista Pärmäkoski oli sunnuntaina takaa-ajokisassa parhaana suomalaisena kuudes. Kerttu Niskanen oli 11:s, viimeisen maailmancupin kisansa hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen 23:s ja Johanna Matintalo 30.s.

Maailmancupin kokonaiskisan voiton vei Norjan Heidi Weng, Yhdysvaltain Jessica Diggins oli toinen ja Norjan Ingvild Flugstad Östberg kolmas.

Työelämä mullistuu: Tällainen on tulevaisuuden ”supertyöntekijä”

18.3.2018 18:04
Työelämä on suuressa murroksessa ja on puhuttu jopa työpaikkojen katoamisesta. Työ ei kuitenkaan katoa, vaan sen sisältö muuttuu samalla, kun koulutuksen merkitys kasvaa. Näin ennustaa analyytikko, joka kertoo Uudelle Suomelle, millainen on tulevaisuuden supertyöntekijä.  

Suomalaismiljardööri ohitti Donald Trumpin maailman rikkaimpien listalla

18.3.2018 12:47

Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes on julkistanut vuotuisen listansa maailman miljardööreistä. Tänä vuonna listalla on 2 208 henkilöä, joiden omaisuuden arvo on yli miljardi dollaria ja tämän joukon yhteiseksi varallisuudeksi lehti laskee 9 100 miljardia dollaria. Edellisvuoteen verrattuna upporikkaiden lukumäärä on kasvanut 165 henkilöllä ja yhteenlaskettu varallisuus karttunut 1 400 miljardilla dollarilla.

”Soten kaataminen olisi hyppy pimeään” – Tutkija: Näin asiat etenisivät, jos Juha Sipilä hajottaisi hallituksen

18.3.2018 12:31

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja, professori Markku Jokisipilä uskoo, että pragmatismi voittaa hallituksen ja erityisesti kokoomuksen sote-väännössä. Jokisipilä käy Uuden Suomen haastattelussa tiivistetysti läpi, minkälaisia kiemuroita ja vaihtoehtoja sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen matkalla vielä on.

Sote-uudistuksen täydentäneet hallituksen esitykset kävivät tällä viikolla eduskunnan lähetekeskustelussa, missä opposition kritiikki jäi tuttuuttaan melko ponnettomaksi. Seuraavaksi lait siirtyvät eduskunnan valiokuntien perattavaksi.

Suomeen saapuva Pohjois-Korean korkea virkamies: ”Juuri nyt ei ole mitään kerrottavaa”

18.3.2018 12:12

Pohjois-Korean ulkoministeriön Pohjois-Amerikan osaston varapääjohtaja Choe Kang-il tapaa myöhemmin sunnuntaina Helsingissä Yhdysvaltojen entisen Etelä-Korean-suurlähettilään Kathleen Stephensin ja eteläkorealaisia turvallisuusviranomaisia. Asiasta kertoo eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap.

Yonhap tavoitti Choe Kang-ilin Pekingin lentokentällä, mutta tämä oli vaitonainen tapaamisista Helsingissä.

Sampo Terho jatkaa hallituksen tylyttämistä: ”Tämä jees-miesten EU-linja on järjenvastainen”

18.3.2018 11:10

Eurooppaministeri Sampo Terho (sin.) jatkaa Suomen EU-linjan arvostelua. Hänen mukaansa vanhat puolueet ovat koko Suomen EU-jäsenyyden ajan noudattaneet linjaa, jossa Suomi luopuu omasta kannastaan, jos sitä ei riittävän vahvasti tueta muiden maiden taholta.

Ylilääkäri tyrmää ministeriön sote-tilastot: ”Tuntuvat asiantuntijanäkökulmasta puolitotuuksilta”

18.3.2018 10:30

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri, terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen arvostelee voimakkaasti valtiovarainministeriön kannanottoja sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusnoususta ja suomalaisen terveydenhuollon huonosta tuottavuuskehityksestä.

SDP:n gallup-nousu kiinnittää huomiota – Tutkija HS:lle: ”Se on muutakin kuin vain nousu yli psykologisen rajan”

18.3.2018 09:56

SDP on kasvattanut kannatuksensa 20,8 prosenttiin tuoreen HS-gallupin mukaan. Edellisessä HS-gallupissa kuukausi sitten puolueen kannatus oli 19 prosenttia.

– SDP:n kannatuksen kasvu näyttää merkittävältä. Se on muutakin kuin vain nousu yli 20 prosentin psykologisen rajan, Tampereen yliopiston politiikan tutkija Sami Borg kommentoi Helsingin Sanomille.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys vastaa SDP-edustajien huoleen: ”Ei tarkoita, että mukana on aseita”

18.3.2018 09:44

Maanpuolustuskouluyhdistys (MPK) korostaa, että alaikäiset voivat osallistua sen koulutuksiin vanhempiensa luvalla.

–Missään koulutuksessa, johon alaikäiset osallistuvat ei koskaan käytetä sotilasaseita MPK korostaa tiedotteessaan, joka on vastaus SDP:n kansanedustajille Sirpa Paaterolle ja Erkki Tuomiojalle. 

Venäläiset äänestävät tänään – Asiantuntija: ”Suurin kysymysmerkki on uusi pääministeri”

18.3.2018 09:19

Danske Bakin senioriekonomisti Vladimir Miklashevsky sanoo, että Venäjän presidentinvaaleja pidetään sijoitusmarkkinoilla lähes merkityksettöminä. Sen sijaan suuri kysymysmerkki on se, kuka on maan uusi pääministeri.

SaiPa lähetti Pelicansin kesälaitumille – Tässä Liigan puolivälieräparit

17.3.2018 22:32

Lahden Pelicansin kausi jääkiekon Liigassa päättyi lauantaina. Pelicans hävisi lauantaina Lahdessa pelatun kolmannen puolivälieräkarsintaottelun SaiPalle jatkoerän alussa 2-3.

Pelicans johti Iikka Kangasniemen ja Miska Siikosen maaleilla kahden erän jälkeen 2-0. Jonatan Tanus kavensi 1-2:een ja vielä aivan ottelun loppuhetkillä Ahti Oksanen ohjasi maalin edestä 2-2-tasoituksen. SaiPan molempia maaleja tarkasteltiin videolta.

Jatkoerää ehdittiin pelata vain kaksi minuuttia ja 17 sekuntia. Oksanen vastasi SaiPan jatkopaikan ratkaisseesta maalista.

Jokereilla miettimisen paikka: Kaksi tappiota, maaleja nolla

17.3.2018 22:09

Jokerit paransi tasoaan toisessa pudotuspelisarjan ottelussa Moskovassa TsSKAa vastaan. Perjantaina TsSKA oli voittanut 4-0, mutta lauantaina punaisen armeijan keskusurheiluseura voitti vain 2-0.

Mihail Grigorenko maalasi TsSKA:n toisessa erässä johtoon vastahyökkäyksestä. Viisi minuuttia ennen loppua Sergei Andronov teki toisen maalin.

Jokerit paransi otteitaan heikosta perjantain pelistään. Se ei kuitenkaan riittänyt.

Maanpuolustuskurssit lasten militarisoimista vai hyödyllisiä kansalaistaitoja? – Ministeri: ”Maanpuolustus kuuluu kaikille”

17.3.2018 16:51

SDP:n kansanedustajat Erkki Tuomioja ja Sirpa Paatero vaativat puolustusministeri Jussi Niinistöä (sin.) puuttumaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toimintaan antaa sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta alaikäisille.

Niinistö vastaa Puheenvuoron blogissaan, että maanpuolustus kuuluu kaikille.

Eläkepomo vastaa riitaan vakuutuslääkäreistä: ”Pelkkä potilaan näkeminen ei paljon auta”

17.3.2018 16:28

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen varatoimitusjohtaja Sini Kivihuhta ottaa kantaa vakuutuslääkäreistä parhaillaan käytävään keskusteluun toteamalla, että eläkeyhtiöt eivät hyödy kielteisistä päätöksistä taloudellisesti.

Theresa May: ”Emme siedä sitä, että Venäjän hallitus uhkaa kenenkään henkeä Britannian maaperällä”

17.3.2018 15:46

Britannian pääministeri Theresa May on vastannut Venäjän ilmoitukseen 23 brittidiplomaatin karkotuksesta. Lisäksi Britannian ei saa lupaa perustaa konsulaattia Pietariin ja Venäjä on määrännyt Britannian kulttuuri- ja koulutuskeskuksen, British Councilin lopettamaan toimintansa Venäjällä.

–Odotimme tämän kaltaista vastausta, May kommentoi BBC:n ja The Guardianin mukaan lauantaina.

Petteri Orpolta suorat sanat arvostelijoille: ”Tämän varassa puoluejohto ja ministeriryhmä ovat toimineet”

17.3.2018 15:18

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo vastasi lauantaina selvin sanankääntein sote- ja maakuntauudistuksen arvostelijoille. Kokoomuksen riveistä uudistuksia ovat kritisoineet etenkin kansanedustaja Elina Lepomäki ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

–Viime viikkoina on alkanut rynnistys sote-uudistusta vastaan. Uudistuksen vastustajat ja epäilijät ovat havahtuneet siihen, että uudistus on menossa maaliin.Sen pitää mennä maaliin. Sen me olemme suomalaisille luvanneet, Orpo totesi puheessaan puolueen puheenjohtajapäivillä Tampereella.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat